Bøger / skønlitteratur / roman

December : et romantisk kalendereventyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
192 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, kalenderhistorier

Beskrivelse


Kalenderhistorie i 24 afsnit om Martin, der bliver forelsket i Charlotte fra Stormagasinets undertøjsafdeling. Vil det lykkes Martin og Charlotte at blive kærester, eller er der for mange misforståelser og forhindringer? Hjælpen kommer fra en uventet kant.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2018

af

af

Merete Trap

d. 2. feb. 2018

December handler om jul, eventyr og kærlighed. Men kan man finde kærligheden i undertøjsafdelingen i et stormagasin? Kalenderhistorie for unge voksne, nok især drenge.

Den unge Martin er ejendomsmægler og bor i Århus. En dag forelsker han sig i ekspedienten i et stormagasin. Efter en del søgen finder han ud af, at hun hedder Charlotte. Efter en del forfejlede forsøg, lykkes det de to at få kontakt med hinanden. Men Charlottes ex-kæreste Oliver forsøger at stille sig i vejen for de to. Hjælpen viser sig dog til sidst at komme fra en uventet kant. Bogen er en kalenderhistorie, delt op i 24 kapitler. Søren og Morten Ellemose har en del udgivelser bag sig, senest Tidsmaskinen, som er en del af serien "Rummets detektiver".

Idéen om en kalenderhistorie for de unge er fin, men herværende udgivelse fungerer ikke optimalt. Der er forvirrende spring imellem fantasi, drøm og virkelighed, og karaktererne virker skabelonprægede. Sproget virker tilstræbt ungdommeligt, med stort brug af slang. Selve kærlighedshistorien er dog fin, og man har sympati for Martin og Charlotte.

Kan sammenlignes med andre kalenderhistorier for børn og voksne. Jeg kan ikke finde andre kalenderhistorier for unge som foregår i nutiden, men uden yderligere sammenligning, kan nævnes Let it snow af John Green, som er en samling af tre vinterromancer for unge.