Bøger / skønlitteratur / gys

Deadboy


Beskrivelse


Tegneserie. En lille dreng har mistet sit kød i forbindelse med en rituel ofring. Nu flakker hans skelet omkring sammen med en kat, som vil hjælpe ham med at standse ofringerne og med at finde et nyt ståsted i verden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Steffen Kronborg

d. 19. mar. 2013

Deadboy er for alle med interesse for vækstlaget og de nye talenter inden for seriemediet.

Tom Kristensens første længere tegneserieudspil præsenterer en pudsig genreblanding af gys, okkultisme og humor. Hovedpersonen i historien er et lille skelet, titlens Deadboy, hvis kød er blevet brændt i forbindelse med en rituel offerhandling, hvor en række ældgamle naturguder blev tilkaldt. Fortællesynsvinklen er i øjenhøjde med den udøde dreng, hvilket giver indholdet en frisk og uhøjtidelig tone, som trækker mere i retning af humor end horror. Med en usikker skeletdreng og en lille kat i hovedrollerne er der grænser for, hvor uhyggelig den ellers rigeligt bloddryppende handling kan blive, og Tom Kristensens stærkt skitseagtige streg i sort-hvid prioriterer da også dynamik og bevægelse højere end forsøget på at forføre læseren emotionelt. Trods billedsidens åbenlyse håndværksmæssige ujævnhed rummer tegningerne en stor udtryksfuldhed, som måske ville gå tabt ved en højere grad af gennemarbejdning.

Selv om hovedpersonen i Deadboy er et skelet, er indholdet i tegneserien nærmere i familie med den crazy humoristiske tegneserie end med zombie-fortællinger i stil med Walking dead.

Billedsiden i Deadboy viser en tegner, som behersker et bredt spektrum af seriemediets udtryksmuligheder, og hvis værk primært lever i kraft af en stærk spontanitet i tilgangen til tegnearbejdet. Den pudsige historie vil dog næppe leve længe i læserens erindring.


Berlingske tidende

d. 11. maj 2013

af

af

Kristian Lindberg

d. 11. maj 2013


Weekendavisen

d. 28. juni 2013

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 28. juni 2013


Strip!

Nr. 62 (2013)

af

af

Benni Bødker

Nr. 62 (2013)