Bøger / faglitteratur

De uelskedes sår : frigørelse og blokering af evnen til kærlighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
188 sider
Udgivet
2010
Ophav

Beskrivelse


Om hvordan mennesket kan styrke sin evne til kærlighed gennem bevidstgørelse af fejlhandlinger i forhold til andre mennesker, årsagerne i barndommen og endelig lade krop og sjæl arbejde sammen til befrielse af sjælen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Inge M. Ejsing

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er en schweizisk psykoanalytiker, som tilsyneladende henter en del af grundlaget for sin terapi så forskellige steder som hos Freud-efterfølgeren Lacan, hos C. G. Jung og i østligereligioner. Hans bog handler om, hvordan mennesker kan styrke deres éVne til kærlighed ved først at bevidstgøre sig om fejlhandlinger i forhold til andre mennesker, de såkaldte ukærlighedsspil,dernæst finde frem til årsagerne i barndommen, og gennemleve smerten ved erkendelsen, og endelig lade krop, forstand og følelse arbejde sammen om at befri jeg'et. Forfatteren anskueliggør sinetanker ved hjælp af eksempler fra sin praksis, og fra mytologi og litteratur. Hans ideer er i overensstemmelse med tendenser i tiden omkring den såkaldte holisme, den nære forbindelse mellem kropog sjæl. Fremstillingen er interessant, og har nye synsvinkler på et i disse år ofte behandlet tema. Der kan henvises til fremstillinger omkring narcissisme o.lign. Bogen vil have interesse forpsykologisk interesserede,såvel professionelle som lægfolk, men der kræves nok nogen indsigt i emnet, for at læseren kan få det fulde udbytte af den.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 27. apr. 2010

En selvhjælpsbog til dem, der føler sig uelsket.

De uelskedes sår handler om de mange spil, som mange begår for at dække over en følelse af ikke at være elsket. Spil der støder andre væk. Gennem indsigt i hvorfor man føler sig uelsket og efterfølgende erkende følelsen samt lokalisere den i kroppen, kan kærlighedssårene hele. Og så er forudsætningen for at kunne blive elsket af andre til stede. Peter Schellenbaum er svejtsisk psykoanalytiker. Der refereres også en del til fx Jung, Freud og Kafka. De uelskedes sår er en interessant selvhjælpsbog, der kræver en del af læseren.

Dette er 3. udgave af De uelskedes sår og der er ikke de store ændringer i indholdet. Men de biblioteker der kun har 1. udgaven bør måske skifte den ud med 3. udgaven, som har fået et flottere og mere tidssvarende omslag.

En interessant selvhjælpsbog til alle der går og føler sig uelsket. Det handler om at erkende følelsen af at være uelsket og frigøre sig og gøre plads til kærlighed. En bog der kræver noget af læseren.


Ergoterapeuten

Årg. 53, nr. 19 (1992)

af

Årg. 53, nr. 19 (1992)