Gå til indholdDe uegnede : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

422 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. I Stockholm huserer en seriemorder, der går efter unge kendisser fra reality shows. Rejseholdet får sin sag for, men kriminalpsykolog Sebastian Bergman sørger for et gennembrud


Anmeldelser (6)


24. nov. 2015

Femte del i serien om det svenske rejsehold og den irriterende og provokerende kriminalpsykolog Sebastian Bergman. Kendere af serien vil ikke blive skuffet, og hvis man ikke tidligere har læst om Sebastian Bergman, skal man ikke snyde sig selv for den oplevelse af læse dem i rækkefølge.

Det er sommer i Sverige, og rundt om på skoler findes en række unge mediekendisser myrdet. De er alle blevet berømte ved at deltage i reality shows, men morderen udsætter dem for en prøve i almen viden. Hvis de dumper, bliver de skudt med en boltpistol. Den intelligente morder vil bekæmpe det overfladiske og popsmarte, og Rejseholdet får i sandhed sin sag for. Sebastian Bergman sørger for gennembruddet, og sideløbende med selve plottet følger vi ham, Vanja, Billy, Torkel og Ursula i deres på hver sin måde komplicerede privatliv.

En dejlig krimi, som det drevne forfatterpar Hjorth og Rosenfeldt vanen tro lader slutte med en cliffhanger, så det kun kan gå for langsomt med at få fat i næste bind. Plottet er i orden, det samme er sproget, stemningen og skildringen af de markante personligheder, som Rejseholdet er sammensat af.

Denne femte del i serien er på alle måder lige så effektivt og underholdende som forgængerne og absolut et must for læsere af svenske kvalitetskrimier. Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt placerer sig lige så højt i feltet af gedigne krimier som deres jævnaldrende landsmænd Lars Kepler og Stefan Ahnhem.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. dec. 2015

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 9. jan. 2016

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 17. jan. 2016

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 31. dec. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2015-12-27


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2018

Bog

2016

Bog

2015

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015