Gå til indholdDe ti bud i det 21. århundrede : arven efter Moses - tradition og aktualitet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

149 sider: ill.

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Med hjælp af bl.a. en rabbiners og en katolsk præsts synspunkter giver den spanske filosof en moderne fortolkning af buddene


Anmeldelser (4)


28. aug. 2008

Bogen henvender sig til interesserede i kristendom, religion generelt, etik og deres kulturhistorie.

Forfatteren (f. 1947) er spansk filosofiprofessor og ikke-troende. Bogen bygger på et tv-projekt fra Argentina. Den undersøger kulturhistorisk og etisk, hvordan de 10 bud har påvirket samfund, og den debatterer etisk og filosofisk om de stadig har nogen relevans i dag. Et gennemgående tema er forholdet mellem magthavere og undertrykte, rige og fattige og politik. Dette tegner et generelt billede af bud nedskrevet af eliten i et mandschauvinistisk samfund. Bogen gennemgår bud for bud hvordan forskellige tider har anvendt dem, herunder også hvad deres oprindelige betydning var i datidens kontekst. Savater fortolker buddene, og han giver også et bud på hvad vi kan bruge dem til i dag. Derfor inddrager forfatteren også emner som reklame, dødsstraf, medier og meget andet. Hvert kapitel indledes af forfatterens let humoristiske dialog med Gud, hvor han trykker på ømme punkter. Bogen er let forståelig for et bredt publikum og afspejler en bred vifte af kulturhistorisk viden.

Savater har udgivet en halv snes lignende bøger, romaner og filosofisk og etisk litteratur. Mest kendt er vel hans Tanker fra en kannibal (5. udg. 2003).

Etisk og religiøs debatbog om kristendommens 10 bud henvendt til samfundsinteresserede i bred forstand.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 20. sep. 2008

Politiken

Af

Lars Sandbeck

d. 9. sep. 2008

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 9. sep. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008