Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

De store kristne kirkesamfund : rum og ritual


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
143 sider: ill. i farver
Udgivet
2009
Genre og form
undervisningsmaterialer, kildesamlinger
Målgruppe
Beregnet for undervisning i religion på C- og B-niveau på stx og i KS-gruppen på hf, for religionsundervisning, for gymnasiale uddannelser

Beskrivelse


Om kirkerummets indretning, udsmykning og arkitektur samt ritualer og liturgi i henholdsvis de ortodokse kirker, den katolske kirke og den protestantiske kirke.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 31. aug. 2009

Undervisningsbog for gymnasiet og andre uddannelser på samme niveau. I sin opbygning med tekst, kilder og spørgsmål appellerer den ikke til brug udenfor et egentligt undervisningsforløb.

Det er de tre største kristne kirkesamfund, den katolske, den ortodokse og den protestantiske kirke, der her sammenlignes hvad angår ritualer, liturgi og forholdet til kultrummet. De tre forfattere har alle en akademisk historisk/religionshistorisk baggrund. De gennemgår de tre kirkesamfund efter en fælles skabelon, der dels består af en indledende beskrivelse og dels af en række relevante kilder. Sproget er ligefremt, men traditionen umiskendeligt akademisk.

Der findes andre bøger, der beskæftiger sig med de kristne trossamfund. Denne er specielt rettet mod en undervisningssituation.

Undervisningsbog på gymnasieniveau der sammenligner ritualer, liturgi og holdning til kirkerummet i de tre store kristne kirkesamfund: Det ortodokse, det katolske og det protestantiske.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 4 (2010)

af

af

Hans Jørgen B. Thomsen

Årg. 93, nr. 4 (2010)


Religion

2010, nr. 2

af

af

Otto Rühl

2010, nr. 2