Gå til indholdDe dræbtes advokat


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

349 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kolleger i drabsafdelingen har travlt. Over en kort periode bliver tre mænd fundet myrdet i Københavns området. Berg aner en mulig sammenhæng, og bliver personligt involveret da datteren trues på livet


Anmeldelser (1)


22. dec. 2016

Spændende og troværdig kriminalroman hvis force er de autentiske beskrivelser af politiarbejdet. For læsere af gode politiromaner sat i et genkendeligt dansk miljø.

Arne Woytal (f. 1958) har været ansat hos politiet siden 1981 og har i mere end 20 år beskæftiget sig med drab og personfarlig kriminalitet. I sin debutroman som efter planen skal blive til en serie, trækker han på sine mange års erfaringer i tjenesten, og har ladet sig inspirere af virkelige hændelser. Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kolleger i drabsafdelingen har travlt. Over en kort periode bliver tre mænd fundet myrdet i Københavnsområdet og desuden er et groft røveri stadigt uopklaret. Berg aner en mulig sammenhæng og bliver personligt involveret, da datteren trues på livet.

Rutinerne i forbindelse med opklaringsarbejdet og den særlige jargon mellem betjentene virker autentisk og er med til at øge læseoplevelsen. Woythals mange års tjeneste hos politiet kommer ham her til gode, og det er klart bogens force. Hovedpersonen Berg er fint portrætteret og forsynet med mange facetter. De øvrige personer er tegnet lidt vel klichefyldt og er set mange gange før, men generelt er der tale om en velskrevet debutroman, med mange fine miljøbeskrivelser. Veldesignet omslag hvor billede/tekst sælger bogen godt.

Andre forfattere der lægger vægt på det realistiske politiarbejde er fx de tidligere politifolk Erik Hauervig og Hanne Bech Hansen.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017

Bog

2016