Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Darkest minds - bag horisonten

Del 3 af Darkest minds

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
523 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, science fiction, dystopier
Målgruppe

For 13-16-årige


Beskrivelse


Science fiction. Ruby og de andre flygter, da Ruby opdager, at de voksne fra Børneforbundet planlægger at sælge hende og de andre børn til regeringen. I deres nye hovedkvarter planlægger de befrielsen af børnelejrene, og forsøger at finde flere oplysninger om den mystiske sygdom.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 14. jan. 2019

3. og sidste del af den handlingsmættede trilogi "Darkest minds". Ruby flygter sammen med en gruppe af andre børn og unge og slår sig ned i et nyt hovedkvarter. Her kæmper de for at befri børnene i regeringens lejre. Fra 13 år.

Ruby opdager, at de voksne fra Børneforbundet, de ellers troede var deres allierede, planlægger at sælge hende og de andre børn til Gray og regeringen. De flygter til et nyt hovedkvarter, og på vejen finder de Zu. Nu er Zu, Chubs, Ruby og Liam sammen igen, men intet er alligevel som før. Ruby kæmper med sine følelser for Liam, og med at erkende at hun måske ikke skal klare alting selv. Hun er også den eneste, der kan håndtere Clancy, som de har taget med sig som fange. I det nye hovedkvarter planlægger de befrielsen af børnelejrene og nye måder at finde en kur og forklaring på den mystiske sygdom IAAN, efter at flashdrivet blev ødelagt i LA. Men der er meget, Ruby og de andre ikke ved.

Lidt over halvdelen af bogen foregår i det nye hovedkvarter, hvor de lægger planer og forsøger at finde ud af mere om sygdommen. Ruby og de andre kæmper med deres følelser, de fortier ting overfor hinanden, der opstår misforståelser, der nemt kunne være undgået osv., og det kommer til at føles langtrukkent. Da der så først kommer fart over feltet, går det til gengæld stærkt, og der er masser af action i bogens hæsblæsende afslutning.

Minder om Hunger Games ( Dødsspillet ) og flere andre dystopier.