Bøger / skønlitteratur / roman

Dark matter : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
390 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, science fiction, spænding

Beskrivelse


Science fiction. Fysikprofessoren Jason Dessen kidnappes en aften, og da han vågner, opdager han, at han ikke kun befinder sig i en verden, han ikke kender. Der er mange andre verdener, der ligner hinanden, men kun i en af dem vil han føle sig hjemme. I skarp konkurrence med andre udgaver af sig selv starter han jagten på sit sande liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. maj 2017

Alle der har spekuleret over, hvordan deres liv ville have formet sig, hvis de blot en enkelt gang havde truffet et andet valg end det, der bragte dem præcis dertil hvor de er i dag, er allerede på vej til at overgive sig til det uoverskuelige univers af parallelle verdner, som Blake Crouch præsenterer os for. Spændingslæsere der er vænnet til alternative virkeligheder, vil sluge den.

Jason Dessen lever et stille liv som fysikprofessor i Chicago. Han skænker aldrig den karriere som højtprofileret forsker, han lagde bag sig da han for år tilbage valgte familielivet sammen med Daniela og deres søn Charlie, en tanke. En aften smutter han forbi en ven og tidligere kollega for at lykønske ham med en stor pris, og derefter er hans vandte og lykkelige tilværelse slut, og en jagt efter det han kendte og elskede begyndt.

Blake Crouch har et større forfatterskab bag sig i hjemlandet, men dette er hans første bog på dansk. Han skriver flot og formår at give den usandsynlige handling et skær af troværdighed samtidig med, at han strammer spændingsskruen hele vejen. Bogen fungerer samtidig som en dannelsesroman hvor valg og konsekvens sættes i spil i en thrillerramme. Vi ser gerne flere af hans bøger oversat til dansk.

Parallelle verdener trives bedst som fantasy for tiden, men Glitch er et andet nyere tilbud til parallelverdensinteresserede science fictionlæsere.


Weekendavisen

d. 11. aug. 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 11. aug. 2017