Bøger / faglitteratur / statistikker

Danskernes mad


Beskrivelse


Om danskernes mad- og indkøbsvaner lige fra slik til frugt og grønt. Indeholder fakta og lejlighedsvis holdninger til indkøbs- og spisevaner, krydret med historiske fortællinger omkring nogle af de store danske madvirksomheder som fx Mou, Toms og Tulip.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 1. nov. 2017

Denne bog fortæller dig om danskernes mad- og indkøbsvaner lige fra slik til frugt og grønt. Alt er statistisk underbygget, og følges op af illustrationer. For voksne og studerende på gymnasie- og videregående niveau.

Efter en indledning om indkøbsvaner generelt følger et grundigt kapitel om hver fødevaresektion i supermarkedet. Kapitlerne indeholder fakta og lejlighedsvis holdninger til indkøbs- og spisevaner, krydret med historiske fortællinger omkring nogle af de store danske madvirksomheder som fx Mou, Toms og Tulip. Forfatteren, Anne Glad, er livsstilsekspert og især kendt fra tv-programmet "Kender du typen?". Hvert kapitel afsluttes med en figur, som overskueliggør de vigtigste pointer i kapitlet.

Bogens kapitler er virkelig velunderbyggede med en enorm mængde statistik, forfatteren er godt inde i stoffet, og emnet er oppe i tiden. Det fungerer godt med afvekslingen mellem nutidige fakta og de historiske tilbageblik. Figurerne, der afslutter hvert kapitel, giver et godt overblik om end jeg synes de fremstår lidt gnidrede.

Selvom der i denne bog ligger et budskab om, at vi danskere spiser mindre sundt end vi selv tror, idet vi svarer anderledes i undersøgelser end statistikkerne viser, så er bogen ikke så subjektiv som fx Spis ordentligt, der også kommer ind på dyrevelfærd, klima og mærkninger.


Weekendavisen

d. 29. dec. 2017

af

af

Anne Knudsen

d. 29. dec. 2017