Gå til indholdDanske strandsten - en guide


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

82 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

genre/form

håndbøgerOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Om sten på de danske strande. Med 95 fotografier der viser varianter af de forskellige stentyper, samt forklaring på hvor de kommer fra, og hvor gamle de er. Med bestemmelsesnøgle


Anmeldelser (2)


23. sep. 2015

Er du også nysgerrig på de sten du finder på strand og eng? Så skal du have denne bog med under armen næste gang du er ude i det fri. For den nysgerrige friluftslivs m/k, eller den geologiske interesserede låner.

Bogen beskriver en lang række af de mest normale sten der findes ved de danske strande. Læseren får en komplet "bestemmelsesnøgle" samt 95 fotos til rådighed når der skal bestemmes stenarter. Derudover er der også en del tekst der beskriver oprindelsen af den beskrevne stenart. Afslutningsvis er der en længere ordforklaring der skaber klarhed over begreberne der benyttes i teksten. Udgivet i hardback kvalitet med tykke klare sider.

En nyttig guide at have med på tur, nem at benytte, kræver ikke de store forkundskaber i geologi. Teksten kan dog til tider virke en smule knudret og begrebsapparatet en kende indforstået.

For yderligere litteratur om stenarter i danmark se fx Strandsten


Sten


, der dog ikke er nær så detaljeret eller StenFor yderligere litteratur om stenarter i danmark se fx Strandsten, der dog ikke er nær så detaljeret eller For yderligere litteratur om stenarter i danmark se fx Strandsten, der dog ikke er nær så detaljeret eller Sten.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Flora og fauna

Af

Inga Andersen

Årg. 121, h. 3/4 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2015