Bøger / faglitteratur

Danske børn - når tavsheden brydes : 6 børn fortæller deres livshistorie og om at miste sine forældre og sit selvværd


Beskrivelse


Seks yngre danskere, der har det til fælles at de som børn har været anbragt uden for hjemmet, fortæller deres historier om en barn- og ungdom med svigt og misbrug fra deres forældres side.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 6. sep. 2010

Til mennesker der arbejder med udsatte børn og unge samt børn, der selv har været anbragt og er vokset op med omsorgssvigt.

En udstyrsmæssigt flot bog i et stort firkantet format, kraftigt glittet papir og med flotte portrætfotos. Indholdet er dog noget ganske andet. Bogen indeholder 6 interviews med unge voksne, der alle er vokset op i utrygge omgivelser med misbrug, vold og omsorgssvigt. Fælles for dem er, at de på et tidspunkt har været anbragt på det sjællandske opholdssted Ousbjergaard ved Holbæk. Stedet har i år eksisteret i 25 år, og bogens tilblivelse er en markering af dette. De portrætterede unge får selv stemme, det er ikke strukturerede interviews, de fortæller blot åbent om erindringer og refleksioner. Det er erindringer fulde af sorg og vrede, der vækker til eftertanke. Jeg savner dog en lidt kraftigere redigering, fortællingerne er springende, og det kan af og til være svært at følge deres historier rent forløbsmæssigt. Det fjerner dog ikke helhedsbilledet af mistrivsel, ødelagte liv, men den vidner også om en stærk vilje til at overleve og ønsket om et bedre liv - en hård kamp med vekslende succes. Bogen indledes med et forord af formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen.

Der findes rigtig meget faglitteratur om anbragte børn. I samme form, hvor børnene selv taler kan fremhæves Med barnets øjne, 2004.

Seks børn, der har levet i et hjem med misbrug og vold og anbringelser udenfor hjemmet, fortæller deres gribende livshistorier.


Politiken

d. 11. sep. 2010

af

af

Edel Hildebrandt

d. 11. sep. 2010


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 29 (2010)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 41, nr. 29 (2010)