Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Dansen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

335 sider

Udgivet

2021

Ophav

Anna Hope(forfatter)

Ib Poulsen(oversætter)
Genre og formroman, historiske romaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Historisk kærlighedsroman der folder sig ud på et sindssygehospital i England i året 1911 blandt mentalt syge og mennesker anbragt af forsorgen. Mænd og kvinder holdes skarpt adskilt - undtagen ved fredagsdansen for særligt udvalgte patienter


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jun. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 28. jun. 2017

En tankevækkende beretning der foregår blandt ansatte og patienter på et britisk sindssygehospital i 1911, og som blotlægger det officielle syn på sindssygdom, skyld og helbredelse. En roman for alle, der både vil bevæges og oplyses om datidens syn på og vilkår for mennesker i forvaring.

Med baggrund i datidens lægelige og socialpolitiske syn på sindssyge fortælles en historie om kærlighed og håbløshed blandt læger og såkaldt gale på et psykiatrisk hospital. Mænd og kvnder holdes adskilt undtagen under den ugentlige dans for udvalgte patienter. Blandt de gale opholder sig også mænd og kvinder hvis eneste diagnose er, at de er fattige og ude af stand til at klare sig selv. Således den sorgfulde irer John Mulligan, fabriksarbejdersken Ella Fay som fik et øjebliks udlængsel og den unge begavede Clem der har forsøgt at skære smerten bort. Samt ikke mindst den ambitiøse læge Charles, den måske mest gale af dem alle, der går stærkt ind for tvangssterilisation. Under en flere måneder lang voldsom hedebølge følger vi livet i statens varetægt.

En meget vellykket roman, som taler til både hjerte og hjerne i sin velskrevne form. Naturen, sommerheden og de sanselige, vibrerende portrætter er i centrum, men kobles elegant til tidens syn på de gale stakler og de lægefaglige eksperimenter.

Vilkårene på psykiatriske hospitaler kan man bl.a. læse om i Professor Hieronimus ; På Sct. Jørgen og mere nutidigt i BeckombergaProfessor HieronimusPå Sct. JørgenBeckomberga


Vilkårene på psykiatriske hospitaler kan man bl.a. læse om i Professor Hieronimus ; På Sct. Jørgen og mere nutidigt i .


Jyllands-posten

d. 7. okt. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. okt. 2017


Weekendavisen

d. 11. aug. 2017

af

af

Birte Weiss

d. 11. aug. 2017Informationer og udgaver

2021

Bog

Anna Hope

Klim, 2. udgave

2017

Bog

Anna Hope

Klim, 1. udgave

2017

Ebog

Anna Hope

Klim, 1. elektroniske udgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Torben Christensen (f. 1973-06-21)

Klim

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Torben Christensen (f. 1973-06-21)

Klim

2017

Lydbog (cd)

indlæser: Torben Christensen (f. 1973-06-21)

Klim