Gå til indholdDanmarkshistorien : en krønike fra oldtiden til nu


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

724 sider

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (5)


22. sep. 2009

Journalistens danmarkshistorie er skrevet så lettilgængeligt, oplysende og fængende at alle unge som ældre kan være med. Her gives der et glimrende overblik, udviklingen gennem tiderne er beskrevet i korte træk, og den personlige vinkling betyder underholdning på højt niveau.

Hele danmarkshistorien fra ca 10.000 før Kristus til i dag er delt op i små kapitler med hver sin markante overskrift. Det er menneskerne, på godt og ondt og i alle lag, der har formet og bidraget til landet og gjort det til en moderne og demokratisk velfærdsstat, der er i centrum. Vi hører om konger og statsmænd, markante personligheder, arbejdere og bønder. Der er meget kulturstof, og de kulturelle og sociale spændinger er i de forskellige perioder sat ind i nye sammenhænge. Det hele er vinklet med journalistens sans for bemærkelsesværdige sjove og tilfældige detaljer, der gør læsningen til en leg. Forfatteren er også kendt under navnet "Pedro", som han i mange år markedsførte sig under på "Ekstrabladet".

Forbillederne er uden tvivl Søren Mørch, Paul Hammerich og Malin Lindgrens værker. P. Christoffersen har tidligere skrevet i samme form, men i en kortere version Pedros danmarkshistorie, 2002 og Danmark i det 20.århundrede, 2006.

Det er imponerende, at danmarkshistorien i ren tekst kan skrives så appetitvækkende og let med mange finurlige detaljer, så man får lyst til selv at læse videre.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Gymnasieskolen

Af

Sune Weile

Årg. 93, nr. 1 (2010)

Politiken

Af

Jes Fabricius Møller

d. 24. okt. 2009

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 21. okt. 2009

Militært tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 139, nr. 1 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2009