Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Danmarkshistorie mellem erindring og glemsel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

244 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Genre og formundervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

for historieundervisning, for gymnasiale uddannelser, for stx, for htx, for hf, for hhx


Beskrivelse


Erindringshistorie med henblik på at udvikle gymnasieelevers forståelse af erindringens og historieskrivningens betydning for vores opfattelse af fortiden. Vikingetiden, Danmarks kolonitid, krigen 1864, besættelsen og velfærdsstatens tilblivelse beskrives og metodetolkes


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. nov. 2014

Hvordan skabes vores fælles erindring, og hvad er det for metoder man bruger til at arbejde med erindringshistorie? Til historieundervisningen og opgaveskrivning i gymnasiet i almindelighed og i undervisningen af de ældste elever på STX i særdeleshed, men vil også kunne bruges af folkeskolens ældste klasser.

Forfatterne til denne undervisningsbog i erindringshistorie, er begge gymnasielærere. Deres mål er at udvikle elevernes forståelse af erindringens og historieskrivningens betydning for vores opfattelse af fortiden. Bogen indledes med et teoretisk afsnit, men koncentrerer sig derefter om at beskrive og metodetolke tre vigtige begivenheder/perioder i dansk historie: vikingetiden, krigen 1864 og besættelsen. Bogen er fyldt med illustrationer, tabeller og en del længere citater af både historikere og ikkehistorikere, som har relevans til teksten, men den er uden registre, noter eller litteraturliste.

Velskrevet, undervisningsspecifik bog, der appellerer til diskussion om og refleksion over forholdet mellem erindring og historieskrivning på et teoretisk og konkret niveau.

Kjeldstadlis Fortiden er ikke hvad den har væretErindringssteder i Danmark


er en introduktion til historiefaget på et højt fagligt niveau, mens Adriansen Erindringssteder i Danmark er et godt bud på konkret erindringshistorieKjeldstadlis Fortiden er ikke hvad den har været er en introduktion til historiefaget på et højt fagligt niveau, mens Adriansen er et godt bud på konkret erindringshistorie.


Gymnasieskolen

2015, nr. 1

af

af

Mikkel Thrane Lassen

2015, nr. 1


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 204 (2015)

af

af

Knud Holch Andersen

Nr. 204 (2015)Informationer og udgaver

2020

Bog

Kristian Iversen (f. 1977-12-11)

Columbus, 2. udgave

2014

Bog

Kristian Iversen (f. 1977-12-11)

Columbus, 1. udgave

2020

E-bog

Kristian Iversen (f. 1977-12-11)

Columbus, 2. udgave