Gå til indholdDanmarks nationalparker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

236 sider: ill. i farver ; 26×26 cm

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles historien om Danmarks flotteste og vildeste natur


Anmeldelser (6)


27. maj. 2010

Bogen henvender sig til alle, der holder af den danske natur, og fungerer som en inspirerende guide til de danske nationalparker.

Forfatteren er biolog og flittig naturdebattør, og man mærker hans engagement og store kærlighed til den danske natur. Bogen har et ualmindeligt indbydende layout. Den kompetente tekst ledsages af mange fine, atmosfæremættede fotos, der giver et godt indtryk af den varierede natur i de forskellige nationalparker. Nationalparkbegrebet er i modsætning til naturfredninger et nyere fænomen i Danmark, og først efter loven om nationalparker fra 2007 vedtog man at etablere de første fem. Første halvdel af bogen handler om disse fem, mens sidste halvdel beskriver forfatterens bud på ni oplagte nationalparkkandidater. Naturen i nationalparkerne varierer fra det forholdsvis vilde og uberørte til udprægede kulturlandskaber, og forfatteren giver et fint indtryk af særprægene, floraen, faunaen og landskabsformerne. Indledningsvis og afslutningsvis gives lidt generelle baggrundsoplysninger om klimaet, geologien og kulturens indflydelse på natur og landskab, samt den udvikling, der har ført til oprettelsen af nationalparker.

Første bog om de danske nationalparker, men Stoltze har også skrevet et generelt værk Dansk natur fra 2005.

Et indbydende pragtværk, hvor ord og billeder spiller godt sammen og inspirerer alle naturelskere, uanset forkundskaber, til at gå på opdagelse i de danske nationalparker.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 31. jul. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 26. maj. 2010

Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Af

Johannes Erritzøe

Årg. 104, nr. 3 (2010)

Jæger

Af

Torben Møller-Nielsen

Årg. 19, nr. 8 (2010)

Grønt miljø

Af

SH

2010, nr. 6


Informationer og udgaver

Bog

2010