Bøger / faglitteratur

Danmark i øjenhøjde : tolv fortællinger og tolv fragmenter


Beskrivelse


12 almindelige og forskellige danskere bliver interviewet. Interviewene kredser om det at være dansk, om livet og hverdagen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 10. aug. 2011

Steder og mennesker i Danmark set og interviewet. Det er hvad Massey her serverer for sine læsere, der udover de, der kender ham på forhånd, også snildt kan omfatte elever i folkeskolens ældste klasser og i gymnasiet i undervisningssammenhænge.

Massey Møller er historiker, højskolemand og valgmenighedspræst, men han er først og fremmest forfatter med en næsten ustyrlig skrivetrang. Debatbøger, erindringer, og romaner og som her interviews og fortællinger udgives i en lind strøm. Denne gang er det selve Danmarks folkesjæl, han er ude efter. I tolv interviews kredser han om det danske. Fortællerne kommer fra alle egne af landet, og har vidt forskellig baggrund. Deres historier er ikke usædvanlige eller overraskende, men er heller ikke særligt interessante. Ind imellem får vi nogle slentrende, godt sete indtryk af forskellige dele af landet og erindringer fra hans eget liv. Bogen er velskrevet. Stilen springende og der er indtryk og sansninger, der tegner sig klart, men generelt virker bogen lidt ufokuseret og fragmentarisk. Der er enkelte fotos af de interviewede, men ellers er det teksten, der skal bære.

Det er ikke usædvanligt, at almindelige danskere kommer til orde i forskellige interviewbøger. Denne synes jeg bedre kan sammenlignes med de forskellige dagbogsprojekter, der er udgivet.

Velskrevet bog, hvor forfatteren har interviewet 12 forskellige danskere med forskellig baggrund. Deres forestillinger om livet og hverdagen, bliver her videreformidlet.


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2011

af

af

Claus Grymer

d. 1. nov. 2011


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 192 (2012)

af

af

Anne Melillo

Nr. 192 (2012)


Dansk kirketidende

Årg. 163, nr. 11 (2011)

af

af

Liselotte Larsen

Årg. 163, nr. 11 (2011)