Gå til indholdDamevennens død : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

438 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Plejehjemsbeboer Walther Traum er pensioneret teaterscenograf. Da han en dag ser sin egen dødsannonce i avisen, dateret 10 dage frem, ser han sig nødsaget til at opklare et mord. Nemlig det kommende mord på ham selv. For læsere af tænksomme og atypiske krimier


Anmeldelser (5)


23. sep. 2022

Plejehjemsbeboer Walther Traum er pensioneret teaterscenograf. Da han en dag ser sin egen dødsannonce i avisen, dateret 10 dage frem, ser han sig nødsaget til at opklare et mord. Nemlig det kommende mord på ham selv. For læsere af tænksomme og atypiske krimier.

Walther Traums plejehjem ligger på Nørrebro, og hele sit liv har han færdedes på hovedstadens teatre. Den uventede dødsannonce tvinger hans tanker tilbage til en ulykkelig hændelse, mordet på hans forlovede Hanne Berg i 1981. Da flere af plejehjemmets beboere afgår ved døden på mystisk vis, bliver sagen endnu mere ubehagelig. Bogen er i tre dele med overskrifterne "Døden", "Himlen" og "Landskabet". Handlingen skifter mellem nutid og fortid. Bogen er 3. del af "Traum-trilogien". Seriens foregående bind har titlen Diskodanserens død


Walther Traums plejehjem ligger på Nørrebro, og hele sit liv har han færdedes på hovedstadens teatre. Den uventede dødsannonce tvinger hans tanker tilbage til en ulykkelig hændelse, mordet på hans forlovede Hanne Berg i 1981. Da flere af plejehjemmets beboere afgår ved døden på mystisk vis, bliver sagen endnu mere ubehagelig. Bogen er i tre dele med overskrifterne "Døden", "Himlen" og "Landskabet". Handlingen skifter mellem nutid og fortid. Bogen er 3. del af "Traum-trilogien". Seriens foregående bind har titlen Diskodanserens død.

En yderst velskrevet roman, som med indhold og sproglig leg udfordrer den gængse krimis rammer. De mange filosofiske betragtninger fra en hovedperson på livets endestation sporer læseren ind på dybere eksistentielle tanker. Bogen kan læses som en hyggelig krimi, men også som en filosofisk betragtning over et levet liv og fortidens synder.

Uden yderligere sammenligning, har bogens handling træk til fælles med den hyggelige Torsdagsmordklubben


, som omhandler en flok beboere på et plejehjem, der opklarer mordUden yderligere sammenligning, har bogens handling træk til fælles med den hyggelige Torsdagsmordklubben, som omhandler en flok beboere på et plejehjem, der opklarer mord.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. sep. 2022

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. sep. 2022

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 13. jan. 2023

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2022-10-14


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022