Bøger / faglitteratur / erindringer

Damer, drugs & dæmoner : Thyboe og Jokeren om livet som mand


Beskrivelse


Journalisten og entertaineren Kurt Thyboe (f. 1940) og rapperen Jokeren (Jesper Dahl, f. 1973) diskuterer bl.a. journalistik, manderollen, nypuritanisme, stoffer, kvinder, døden, rapmusik, altsammen tilsat masser af anekdoter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 30. okt. 2015

Puritanisme, stoffer, og manderollen er bare nogle få af de emner som tages op i denne underholdende samtalebog mellem Kurt Thyboe og Jokeren. Især for mænd og sprogbruget er ikke for den bornerte type.

Jonas Nyrup har efterhånden skrevet en lang række biografier med/om bl.a. Michael Laudrup og Brian Holm. I sin nye bog har han sat rapperen Jokeren (Jesper Dahl) og entertaineren Kurt Thyboe stævne i deres respektive hjem i København og Barcelona. Begge er markante personligheder med mange jern i ilden og begge har prøvet meget i livet og været helt nede at vende. Det er således to erfarne herrer med deres meningers mod i behold, som i en uformel form, tilsat masser af anekdoter, diskuterer journalistik, manderollen, nypuritanisme, stoffer, feminisme, døden, rapmusik, og meget meget mere.

Bogen vil helt sikkert dele vandene. Nogle vil sikkert finde den tankevækkende og underholdende, hvorimod andre vil give op over for Jokerens endeløse talestrøm i særligt bogens første del (hvor han i øvrigt er på stoffer). Man kan dog ikke argumentere mod at kemien mellem de to er fin og på trods af aldersforskellen supplerer de hinanden godt, og er ikke karrige med røverhistorier fra deres farverige liv. Bogen er let at læse men skriveformen er som en art skuespil med direkte tale, og det er således ikke en bog man lige læser i et stræk.

Om sit liv har Thyboe skrevet Kurt. Storyteller og Jokeren har beskrevet sit liv i tekstsamlingen Det er bare ordKurt. Storyteller.Det er bare ordOm sit liv har Thyboe skrevet Kurt. Storyteller og Jokeren har beskrevet sit liv i tekstsamlingen .


Politiken

d. 3. jan. 2016

af

af

Henrik Vesterberg

d. 3. jan. 2016