Gå til indholdDamaskus-affæren : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Hanna Blok er tv-journalist og kæreste med diplomaten Sami, der kidnappes i forbindelse med en terroraktion. I sin eftersøgning ender Hanna i Damaskus, hvor hun involveres i et dramatisk dobbeltspil


Anmeldelser (5)


1. jan. 1970

Politisk thriller til alle, der kan lide fart og tempo med et storpolitisk tvist. Foruden at være til spændingslæserne kan bogen anvendes til dem, der gerne vil læse om dagsaktuelle emner.

Her er tale om en klassisk spændingsbog med fart over feltet. Man skal være vågen for at følge med i den til tider temmelig komplekse handling, hvor sikkerhedstjenester, tv-stationer, journalister og politikere optræder i en lind strøm. Bogens personer bliver aldrig helt virkelige - man har hele tiden fornemmelsen af at stå udenfor og se på begivenhederne. Det betyder, at den ikke bliver så spændende, som plottet ellers lægger op til. Men bogen behandler et højst aktuelt tema: Terrorens konsekvenser. Om hvor svært det er at være multi-kulturel, i en verden der er delt mellem øst og vest, muslim og kristen, og hvor let det bliver at spille efterretningstjenester, presse og politikere ud mod hinanden, når den grundlæggende tillid er væk.

Der findes adskillige spændingsbøger skrevet af journalister med udgangspunkt i verdens gang, fx Ondets rod af Frank Esmann. Denne har et helt aktuelt udgangspunkt, og en særdeles vigtig pointe.

Ganske udmærket spændingsbog, der helt sikkert har et bredt publikum, også på grund af sin kendte forfatter.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 26. apr. 2008

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. apr. 2008

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. apr. 2008

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 1. aug. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2009

Bog

2008