Bøger / faglitteratur

Dagpengeland : en sand historie om aktivering


Beskrivelse


Forfatterens sarkastiske skildring af dagpenge- og aktiveringssystemet, da han som nyuddannet akademiker kom i aktivering på et jobsøgningskursus - og er dermed et opråb i samfundsdebatten.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. mar. 2012

Et skarpt indlæg i samfundsdebatten. For politikere, meningsdannere, mediefolk og andre, der trænger til noget ammunition imod den førte beskæftigelsespolitik i Danmark og det menneskesyn, der ligger bag.

Lau Aaen blev færdig som cand.scient.adm. i 2010, hvorefter han stiftede bekendtskab med dagpenge- og aktiveringssystemet her i landet. I denne forbindelse gennemførte han i efteråret 2010 1 månedes aktiverings- og jobsøgningskursus forestået af en privat kursusudbyder. Hovedparten af bogen handler om dette kursus, der mest af alt har karakter af en blanding af et stykke absurd teater og en direkte fornærmelse mod fornuftigt tænkende mennesker. Aaens skildring er sarkastisk og revsende. De bagved liggende problematikker er nok så alvorlige. Der er i samfundsøkonomisk perspektiv tale om et gigantisk cirkus, der holdes i gang i en forestilling om, at mennesker kommer i arbejde, hvis de er tilstrækkeligt motiverede, når situationen nu engang er den, at der i øjeblikket er stor diskrepans imellem arbejdsudbud og -efterspørgsel. Bogen er med sin satire og detaljerigdom ikke helt nem at fastholde som læser.

Har ikke rigtig set et tilsvarende kritisk indlæg omkring dansk arbejdsløshedspolitik siden Fanget i systemet : en debatbog om ledighed, 2001, så det må siges at være på høje tid.

En satirisk, samfundsrevsende bog. Selvom den fordrer en del motivation af sin læser, er den en vigtig dokumentation og et opråb i samfundsdebatten.


Politiken

d. 31. mar. 2012

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 31. mar. 2012


Weekendavisen

d. 30. mar. 2012

af

af

Pernille Stensgaard

d. 30. mar. 2012