Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Dæmoner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

392 sider

Udgivet

2013

Ophav

Carina Evytt(forfatter)
Genre og formroman, horror, gys
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Izzy lever i et voldeligt forhold og får hjælp af veninden Rikke til at flygte og flytte til en lille landsby, hvor hun flytter ind i et hus, der viser sig at være hjemsøgt. Men det er ikke kun spøgelser, der huserer i huset, for dæmonen Thalaktis har udset sig Izzy som vært og bytte


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 29. maj. 2013

Bogen er en blanding af gys, horror, thriller og almen uhygge, der udspiller sig i en dansk landsby, hvor tingene på overfladen er idyl. Til læsere af genren.

Forfatteren bevæger sig i horror-genren og har tidligere udgivet gyseren Let bytte, 2006 for unge og splattergyseren Jack the Rippers lærling, 2011 for voksne. Sværdet fra Odin, 2007 handlede om det danske heltesagn om Kong Vølsungs børn og skiller sig ud fra resten af forfatterskabet. Hun er stærk i beskrivelsen af uhygge og ubehag, god til at opbygge en spændingskurve og at dosere handlingen til den uafvendelige slutning. Forsidens gustne blodrøde og -dryppende fugle/dæmon skelet er effektfuldt. Bagsideteksten er lidt kedelig leksikal, men åbner man bogen og læser den adrenalinpumpende prolog, suges man ind i historien. Den handler om psykisk ustabile Isabella, der flygter til en landsby og en veninde, fordi hun plages af angst og en voldelig kæreste. Men det går helt galt, og gruen eskalerer i det hjemsøgte hus.

Minder om forfatterens øvrige horror-bøger for voksne og om koryfæer som Koonz og King og især for denne titel klassikeren Rosemarys baby pga. emnesammenfald.

Effektiv horror og gyser-roman om dæmoni og besættelse. Anvendes til genrens læsere, voksne og store unge, der kan tåle mosten.


litteratursiden.dk

d. 5. jul. 2013

af

af

Jette Holst

d. 5. jul. 2013

Overbevisende dæmonisk fortælling hvor uhyggen siver ud af bogens sider og ind i læserens bevidsthed. Izzy og Rikke er veninder. Rikke er den stærke, mens Izzy har bevæget sig ud og ind af psykiatrisk...


Litteratursiden.dk [online]

d. 5. jul. 2013

af

af

Jette Holst

d. 5. jul. 2013


Himmelskibet

Nr. 40 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 40 (2014)Informationer og udgaver

2013

Bog

Carina Evytt

Tellerup

2016

Ebog

Carina Evytt

Nota

2013

Ebog

Carina Evytt

Tellerup, 1. e-bogsudgave

2014

Lydbog (net)

indlæser: Sara Gadborg

Tellerup

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Sara Gadborg

AV Forlaget Den Grimme Ælling,Tellerup

2013

Lydbog (cd)

indlæser: Sara Gadborg

AV Forlaget Den Grimme Ælling,Tellerup

2016

Punktskrift

Carina Evytt

Nota