Gå til indholdDa Gud var en kanin


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

411 sider: ill.

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Elly bliver født i 1968 i det engelske Essex. Senere flytter familien til Cornwall for at drive et bed & breakfast. En både alvorlig og lyksalig barndom sammen med den højtelskede storebror, en besynderlig bedsteveninde og den talende kælekanin, kaldet gud


Anmeldelser (4)


16. okt. 2012

Debutroman skrevet af en britisk skuespiller. Den handler om kærligheden mellem en søster og bror og deres opvækst i en utraditionel familie, først i Essex og siden i det idylliske Cornwall. Henvender sig til læsere af barndomsskildringer.

Bogens fortæller Eleanor Maud, kaldet Elly bliver født i 1968. Hun udvikler sig hurtigt til at blive en lille gammelklog pige, der spekulerer en del over livets store spørgsmål. Dem kan hun diskutere med kælekaninen Gud, som hendes højtelskede bror forærer hende, fordi han synes, hun skal have en ven. Senere da familien flytter til Cornwall for at drive et bed & breakfast møder hun den hårfagre Jenny Penny, der kommer til at spille en stor rolle i hendes liv. Ellys forældre er velmenende men også en anelse verdensfjerne og holder en fest sammen med pensionatets excentriske beboere. Bogens korte kapitler gør læseoplevelsen fragmenteret, hvilket for læseuvante lånere kan opfattes som et plus.

McEwans Soning er et fremragende eksempel på, hvordan barndommens oplevelser kan præge én resten af livet, mens John Irving har skrevet vidunderlige bøger om excentriske familieforhold.

Udviklingsroman om et stærkt søster-bror forhold. Blandingen af barndomserindringer, naturskildringer, humor, underliggende katastrofer, livsfilosofi, beskrivelser af venskab, familie- og kærlighedsforhold efterlader læseren en anelse uforløst og med lyst til at grave dybere i historien. Bogen har mindelser om en erindringsbog og passer til læsere, der ønsker små bidder i stedet for et sammenhængende flow.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2012-12-06

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 20. jun. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 16. jan. 2013


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2012