Gå til indholdDa blev jeg Døden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

463 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Historisk thriller om våbenkapløbet om at skabe den første atombombe. Hovedperson er den danske ingeniør David Adler, der bl.a. sammen med Niels Bohr er involveret i Manhattan-projektet, hvis mål er fremstillingen af atomvåben


Anmeldelser (6)


10. aug. 2017

Føl historiens vingesus i en medrivende thriller om våbenkapløbet om at skabe den første atombombe, hvor bl.a. Niels Bohr og den unge danske ingeniør David Adler er involverede. Rent guf for dig som søger et effektivt mix af historie og spænding.

"Det blev en morgen med to solopgange". Sådan skriver forfatteren i indledningen til sin roman, hvor han også citerer fysikeren Oppenheimer for disse ord fra hinduskriftet Bhagavadgita: "Da blev jeg Døden, ødelæggeren af Verdener." Et anderledes citat er fra en anden fysiker, Kenneth Bainbridge: "Så blev vi alle røvhuller." Begge citater beskriver starten på den "atomære æra" med den første prøvesprængning af en atombombe 16. juli 1945. Plottet følger den unge danske ingeniør David Adler, som er en del af Manhattan-projektet. Projektet er et forsknings- og udviklingsprojekt under ledelse af USA med deltagelse at Storbritannien og Canada og målet er at fremstille de første atombomber. Adler bliver del af en verden af hemmeligheder og magtkampe, hvor også kærlighed og svære moralske dilemmaer er ingredienser i det der bliver hans livs drama. Steffen Jacobsen har fx også skrevet Trofæ


"Det blev en morgen med to solopgange". Sådan skriver forfatteren i indledningen til sin roman, hvor han også citerer fysikeren Oppenheimer for disse ord fra hinduskriftet Bhagavadgita: "Da blev jeg Døden, ødelæggeren af Verdener." Et anderledes citat er fra en anden fysiker, Kenneth Bainbridge: "Så blev vi alle røvhuller." Begge citater beskriver starten på den "atomære æra" med den første prøvesprængning af en atombombe 16. juli 1945. Plottet følger den unge danske ingeniør David Adler, som er en del af Manhattan-projektet. Projektet er et forsknings- og udviklingsprojekt under ledelse af USA med deltagelse at Storbritannien og Canada og målet er at fremstille de første atombomber. Adler bliver del af en verden af hemmeligheder og magtkampe, hvor også kærlighed og svære moralske dilemmaer er ingredienser i det der bliver hans livs drama. Steffen Jacobsen har fx også skrevet Trofæ.

Fremragende historisk thriller, hvor det ikke mindst er spændende at følge Niels Bohrs rolle både i våbenkapløbet og i det moralske dilemma om udbredelsen af viden om atomvåben.

Steffen Jacobsen matcher de bedste danske spændingsforfattere som Michael Katz Krefeld, Jens Henrik Jensen og Jussi Adler-Olsen.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Litteratursiden.dk [online]

Af

Hanne Guldhammer Møller

2017-09-06

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. sep. 2017

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 9. sep. 2017

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 10. sep. 2017

Weekendavisen

Af

Christian Dorph

d. 8. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2017

Bog

2017

Ebog

2018

Ebog

2017

Punktskrift

2018

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017