Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Columbus


Beskrivelse


Christoffer Columbus vandt udødelig hæder som opdageren af Amerika. Hvad mente Amerikas indfødte om at blive opdaget? Selv efter fire farefulde rejser til Amerika mente Columbus stadig, at det var søvejen til Indien, han havde fundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 18. mar. 2010

Bogen om Columbus hører til serien Tjek på historien, der henvender sig til aldersgruppen mellem 8 og 11 år. Bogen er skrevet i et let og kortfattet sprog, så selvom bogen især er relevant til emnearbejder på grundskolens 2., 3. og 4. trin, så kan den rent faktisk selvlæses som fornøjelses- og nysgerrighedslæsning. Bogen rummer meget historisk faktastof og stiller dertil en del åbne spørgsmål til videre refleksion. Bogen er relevant i forhold til historiefagets trinmål.

Blødt bind, overskueligt omfang og mange varierede illustrationer - hele bogen signalerer: let at læse. Kompositionen er dejlig klar og enkel: hvert kapitel har ét dobbeltopslag og billederne fylder klart mere end teksten, hvilket er herligt for de fleste småfolk. Bogen efterlader læseren med en spirende fornemmelse for opdagelsesrejsernes vigtighed og deres konsekvenser for den senere historie - også konsekvenserne for dem, der blev opdaget. Via forlagets hjemmeside kan downloades en enkel lærervejledning med en række korte opgaver af både læsekursus- og "fag-faglig" karakter.

Der findes virkelig mange faktabøger om Columbus - også for aldersgruppen 8+. Bedst kan bogen her sammenlignes med Knud Erik Larsens næsten 10 år gamle Columbus fra De små Fagbøger.

En overskuelig, veltilrettelagt og ganske grundig fagbog for de yngste om én af verdenshistoriens store skikkelser, hans tid og hans betydning. Let at gå til og let at forstå.