Gå til indholdCoDex 1962


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

573 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Anmeldelser (9)


21. maj. 2019

Fabulerende romantrilogi om en jødisk flygtning, hans ophold i en lille tysk by og hans rejse til Island. Med sig har han en lerklump, som senere skal vækkes til live og blive til hans søn. Pikaresk roman møder magisk realisme, som vil underholde den garvede romanlæser og tilhængere af islandsk vanvid.

Josef Löwe kan huske alt - lige fra det øjeblik, han blev født. Og hans fødsel var også noget usædvanlig. Men først skal hans far, Leo Löwe, lige flygte fra en koncentrationslejr, møde hans mor i tyske Kükenstadt, rejse til Island og hele tiden sørge for at beskytte en klump ler, han har i en hatteæske. I Island vækkes efter flere år og hårdt arbejde klumpen til live og bliver til Josef Löwe. Josef Löwe er fortælleren af de tre romaner (en kærlighedsroman, en kriminalroman og en science fiction-roman), der er samlet i "Codex 1962". Værkets første roman Dine øjne så mig


er tidligere udgivet i 2002 i samme oversættelseJosef Löwe kan huske alt - lige fra det øjeblik, han blev født. Og hans fødsel var også noget usædvanlig. Men først skal hans far, Leo Löwe, lige flygte fra en koncentrationslejr, møde hans mor i tyske Kükenstadt, rejse til Island og hele tiden sørge for at beskytte en klump ler, han har i en hatteæske. I Island vækkes efter flere år og hårdt arbejde klumpen til live og bliver til Josef Löwe. Josef Löwe er fortælleren af de tre romaner (en kærlighedsroman, en kriminalroman og en science fiction-roman), der er samlet i "Codex 1962". Værkets første roman Dine øjne så mig er tidligere udgivet i 2002 i samme oversættelse.

Man underholdes af både humor, eventyr, drømme, drama, magisk realisme og metafiktion i dette pragtværk, der fortjener al den opmærksomhed, den kan få. Der fortælles flere historier i historien, men man er i gode hænder, for Sjón ved, hvad han gør, og kommer altid tilbage på sporet igen. Det vrimler med sjove og skæve figurer, mutationer, engle og varulve.

Storværket står på skuldrene af andre af verdenslitteraturens sværvægtere som fx Tristram Shandys levned og meninger


Bliktrommen


og Bliktrommen (Ved Per Øhrgaard)Storværket står på skuldrene af andre af verdenslitteraturens sværvægtere som fx Tristram Shandys levned og meninger og (Ved Per Øhrgaard)Storværket står på skuldrene af andre af verdenslitteraturens sværvægtere som fx Tristram Shandys levned og meninger og Bliktrommen (Ved Per Øhrgaard).

Lektørudtalelse

Af

Maria Guldager Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Preben B. Christensen (f. 1948-10-05)

2019-05-28

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 7. jun. 2019

Politiken

Af

Søren Vinterberg

d. 13. jun. 2019

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 9. jun. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 22. jun. 2019

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 14. jun. 2019

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 29. maj. 2019

Standart

Af

Maria Kjær Kristensen

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019