Bøger / faglitteratur

Civilisation : Vesten og resten


Beskrivelse


Om den vestlige verdens historiske særtræk og årsagerne til, at Vesten er kommet til at dominere andre ellers traditionsrige og kulturfyldte civilisationer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 31. okt. 2014

Vesten mod resten af verden. Om verdens civilisationer, sammenligninger mellem den og baggrunden for den vestlige samfundsforms overherredømme. For alle med interesse for samfundsforhold og civilisationshistorie.

Niall Ferguson er professor på Harvard og forfatter til flere bøger om moderne historie. I denne bog analyserer han den vestlige civilisations dominans i forhold til andre civilisationer. 6 såkaldte "killer-apps" gør forskellen: konkurrence-videnskab-ejendomsret-lægevidenskab-forbrugersamfundet-arbejdsetik. En omfattende velfunderet civilisationshistorie.

Ferguson vurderer at det mest fremtrædende historiske fænomen i de sidste 500 år er Vestens dominans i forhold til andre civilisationer. I modsætning til andre civilisationshistorier betragter Ferguson civilisation meget bredt. Det er ikke kun kunst og finkultur, men en kompleks størrelse som handler om menneskets måde at organisere sig i forhold til at sikre sig varme, hygiejne, føde, forsvar m.v., og der findes måske mellem 5-8 måder i alt. Han er klar i mælet og velskrivende med tydelige præferencer for den vestlige civilisation.

Eneste umiddelbare sammenlignelige bog inden for de seneste år om samfundsforhold og civilisationshistorie er Det kreative samfund.


Berlingske tidende

d. 23. nov. 2014

af

af

Kasper Støvring

d. 23. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2014

af

af

Michael Böss

d. 12. nov. 2014Informationer og udgaver