Bøger / faglitteratur / biografier

Churchill faktoren : hvordan én mand skrev historie


Beskrivelse


Londons borgmester Boris Johnson tegner et personligt portræt af den britiske premierminister Winston S. Churchill (1874-1965) med fokus på dennes store betydning og indflydelse på verden, som den ser ud i dag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 5. nov. 2015

Et personligt portræt af Winston Churchill skrevet af Londons borgmester. Primært for historisk interesserede, men den kan også have interesse for læsere af psykologiske studier.

Boris Johnson giver i bogen et personlig portræt af Winston Churchill. Der er ikke tale om en samlet kronologisk fremstilling. I stedet tematiseres forskellige aspekter af Churchills liv og virksomhed: spørgsmålet om hvad der var sket hvis Churchill ikke havde været der, forholdet til faderen, hans evner som sprogfornyer, hvordan han dybest set var som menneske, hvordan han vandt den kolde krig, hans rolle i skabelsen af det moderne Mellemøsten og hvad hans navn betyder i dag. Bogen bygger på omfattende arkivstudier og forfatterens store fascination af Churchill. Bogen rummer enkelte fotos samlet i 2 sektioner.

Londons borgmester har skrevet en omfattende og meget læseværdig biografi om Churchill hvor forfatteren går bag om politikeren Churchill og afdækker hans personlighed og lederegenskaber. Bogen giver nye vinkler på Churchill og reaktualiserer dermed en af vor tids største statsmænd.

Churchill er portrætteret i mange bøger. Af tilsvarende omfattende biografier kan nævnes Winston ChurchillChurchill - statsmand og myteWinston S. Churchill, Churchill - statsmand og myte og Winston S. ChurchillChurchill er portrætteret i mange bøger. Af tilsvarende omfattende biografier kan nævnes Winston Churchill, og Winston S. ChurchillChurchill er portrætteret i mange bøger. Af tilsvarende omfattende biografier kan nævnes Winston Churchill, Churchill - statsmand og myte og .