Bøger / faglitteratur / biografier

Christian 4. : Danmarks store renæssancekonge


Beskrivelse


Biografi over kong Christian IV's (1577-1648) liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 7. jan. 2016

De 2 små bøger beskriver kort Chr. 4. og Danmarks regalier og kronjuveler. Henvender sig til læsere med interesse for historie og Kongehusets juveler.

De 2 bøger fra "Kroneserien" fra Kongernes Samling beskriver det danske kongehus og emner relateret hertil. Den ene beskriver Chr. 4. liv fra han som 11-årig blev konge af Danmark til hans død i 1648, den anden kroner og juveler på Rosenborg, samt andre centrale genstande, som benyttes af Kongehuset. Bogen om Chr. 4. beskriver hans imponerende aktiviteter med anlæg af diverse slotte og borge, samt udviklingen i Danmark fra europæisk stormagt til et lille fattigt land. Beskrivelsen af Danmarks kronjuveler gennemgår de mest centrale regalier, deres oprindelse og anvendelse.

2 små appetitvækkende bøger om henholdsvis Chr. 4, hans liv og gøren og om de danske regalier og kronjuveler. Begge i flot layout og med begrænset tekst og mange flotte farvefotos.

Af tilsvarende bøger om kronjuvelerne findes RosenborgKrise og kroningIndblik og udsyn og Krise og kroning. Chr. 4. er omfattende biograferet i både store og små biografier. I omfang minder nærværende bog om Indblik og udsynAf tilsvarende bøger om kronjuvelerne findes Rosenborg og . Chr. 4. er omfattende biograferet i både store og små biografier. I omfang minder nærværende bog om Indblik og udsynAf tilsvarende bøger om kronjuvelerne findes Rosenborg og Krise og kroning. Chr. 4. er omfattende biograferet i både store og små biografier. I omfang minder nærværende bog om .