Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Children of blood and bone - solstenen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

509 sider

Udgivet

2018

Ophav

Tomi Adeyemi(forfatter)

Brian Christensen(oversætter)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Zélie i kongeriget Orïsha opdager, at hun ejer de forbudte magiske evner. Det kan koste hende livet, men hvorfor kan hun ikke kun hade sin modstander kongesønnen Inan?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 24. maj. 2018

1. del i en planlagt trilogi om den unge Zélie Adebola i kongeriget Orïsha. Et land, hvor magi er udryddet ved vold. Eller er det? En spændende fantasyroman for unge fra 15 år.

Som barn så Zélie sin mor blive dræbt af kongens gardister i en stor magikerudrensning. Siden har magi været strengt forbudt. Men da Zélie ved et tilfælde får fat i en af tre hellige relikvier, går det op for hende, at hun selv har evnen. Sammen med sin bror og kongens datter indleder hun en intens og blodig jagt gennem landet på de sidste to hellige ting for at kunne tage magten tilbage. I hælene på sig har de kongens søn opsat på kamp til det sidste. Men hvad er det for en mærkelig åndelig kontakt Zéline og han har?.

Det er en stor roman med mange sceneskift og personer. Bogens hovedpersoner skiftes til at fortælle, og det skaber en del gentagelser, så bogen kommer til virke lidt langtrukken. Men der er masser af action, kampscener, lidt kærlighed og en stærk pige i hovedrollen. Bogens forfatter er debutant og af amerikansk/nigeriansk herkomst, og hun har ladet sig inspirere af afrikanske myter til bogen. Det er særlig det, som gør den anderledes, for selve plottet er der ikke de store overraskelser i. Bogen er solgt til filmatisering.

Den kan sammenlignes med serier som Det ulmende oprørGrisha - pigen og mørkningen


Jernkongen


, Grisha - pigen og mørkningen og JernkongenDen kan sammenlignes med serier som Det ulmende oprør, og JernkongenDen kan sammenlignes med serier som Det ulmende oprør, Grisha - pigen og mørkningen og .


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 1. sep. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Tomi Adeyemi

Politiken, 1. udgave

2018

Ebog

Tomi Adeyemi

Politiken, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Kristine Brendstrup

Politiken

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Kristine Brendstrup

Politiken