Bøger / molbohistorier

Bukserne - og andre molbohistorier


Beskrivelse


15 små historier om molboerne. Molboerne er meget dumme. Det viser de bl.a. ved at bære en mand ind på marken for at jage en stork væk. Han havde nemlig alt for store fødder til selv at kunne gøre det.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg

d. 18. dec. 2018

15 små forkortede molbohistorier. Historierne fylder hver to sider med god luft mellem linierne og med Jon Ranheimsætters sjove sort/hvide illustrationer, der rammer handlingen præcist. Det erde typiske molbohistorier, hvor molboerne bestemt ikke tænker sig særligt godt om og via deres handlinger viser, hvor dumme de er. I denne lille samling er der bl.a. historien om storken ikornmarken. For at den ikke skal træde alt kornet ned, bærer molboerne en mand ind for at jage storken væk. Han har nemlig alt for store fødder til selv at kunne gå ind i kornmarken. Det er en finlille udstyret bog, der kan læses fra 9 år. På grund af den stærkt forkortede handling, får den unge læser hurtigt pointen og kan hurtigt begive sig til den næste.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jette Beider (skole)

d. 18. dec. 2018

I Danmark er det Molboerne, der har måttet lægge navn til historierne om folk i en egn, hvor de er særlig dumme. Disse historierer stadig populære også blandt de yngre læsere, som vil glædesig over i denne nye udgave at kunne læse 15 historier om molboerne. Sproget er enkelt og læsevenligt, og historierne suppleres med sort/hvide illustrationer. Der findes andre læsevenlige udgaverbl. a. Spegesilden og ålen og otte andre molbohistorier (1981) med spændende illustrationer, men i denne nye udgave er der også flere andre molbohistorier. De korte historier med den morsomme ogoverraskende handling er god til begynderlæsning og til læsetræningssæt.


Dansk audiologopædi

Årg. 32, nr. 1 (1996)

af

af

Karen Margrete Severinsen

Årg. 32, nr. 1 (1996)


Folkeskolen

Årg. 112, nr. 45 (1995)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 112, nr. 45 (1995)