Bøger / faglitteratur / biografier

Budbringeren : i profetens fodspor


Beskrivelse


Et portræt af profeten Muhammed (ca. 570-632 e.v.t.), der startede en verdensreligion og inspirerede et helt imperium. Med fokus på Muhammed i forbindelse med vor tids kontroversielle emner som fattigdom, kvindens rolle i samfundet, strafudmåling, krig, racisme og forholdet til andre trosretninger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 19. aug. 2008

Muhammed-biografi oversat fra engelsk. Kan læses af muslimer såvel som ikke-muslimer, konvertitter, 2. og 3. generationsdanskere, hvis dagligsprog er dansk. Bogen er skrevet af en akademiker, hvilket afspejler sig i et noget højt abstraktionsniveau, som også fordrer et vist kendskab til teologiske begreber.

Muhammeds liv og levned tjener som eksempel for muslimer. Derfor er profetens historie af stor betydning, og der er skrevet meget i tidens løb om ham. Som ved al anden historieskrivning bærer den enkelte biografi præg af forfatterens historiske, politiske, åndelige og kulturelle ståsted. Denne biografi er udgivet første gang i 2007 og er skrevet af en forfatter, der dels har modtaget traditionel undervisning i islam, og dels har en vesteuropæisk universitetsbaggrund - en "intellektuel hybrid", som i vide kredse anses for kontroversiel. Biografien bærer i sit indhold således præg af Ramadans humanistisk/akademiske baggrund, mens selve skrivestilen præges af en højtidelig sprogtone, der markerer hans rolle som troende bekender og vejleder.

I et land, hvor profeten har været omdrejningspunkt for alvorlig konflikt, er litteraturen om ham påfaldende sparsom: Glimt af profetens liv, 1. udgave 1978 og Profeten Muhammed, 1979.

Muhammed-biografi, en vigtig udgivelse, som tilbyder en udvidet forståelse af den store skikkelse, som tilbedes af millioner af muslimer verden over. Bogens niveau vil dog indsnævre målgruppen til særligt interesserede med en vis intellektuel formåen.


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2008

af

af

Dennis Nørmark

d. 27. aug. 2008


Weekendavisen

d. 26. sep. 2008

af

af

Lars Bonnevie

d. 26. sep. 2008


Sfinx

Årg. 31, nr. 4 (2008)

af

af

Jørgen Bæk Simonsen

Årg. 31, nr. 4 (2008)