Bøger / faglitteratur

Broen - til det andet menneske : fra den første kontakt til den dybe samhørighed


Beskrivelse


Om hvordan vi skaber sociale relationer - fra de korte og overfladiske over de midlertidige og vigtige, til de dybe og langvarige. Hvad sker i selve relationen og hvordan kan den udvikles og styrkes.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 15. feb. 2016

Håndbog i sociale relationer i hverdagen, på arbejdet og i familien. For alle, som har med mennesker at gøre.

Forfatteren er psykolog og kendt for socialpsykologiske bøger. Denne bog gennemgår sociale relationer og bånd på mange planer og måder. Fra det uforpligtende første møde over de midlertidige, men vigtige arbejdssammenhænge til livsvarige parforhold. Samt hvordan man kommer ud af dem igen. Formålet er bl.a. at bevidstgøre læseren om at i den moderne kultur med de sociale medier er de dialogiske samtaler ved at blive fortrængt af monologiske. Teoretisk er bogen inspireret af bl.a. George H. Mead, Bakhtin, Løgstrup og fænomenologien.

Forfatteren formår at gøre et meget kompliceret samspil nærværende og forståeligt. Ved at klarlægge hvordan sociale relationer fungerer får læseren en mulighed for at ændre på konfliktfyldte forhold. Ifølge forfatteren er målet, hvad han kalder den dialektiske samtale. Det letforståelige sprog, de mange eksempler, samt citater fra skønlitteratur anskueliggør forfatterens pointer. Bogen er et gennemarbejdet socialpsykologisk bud på, hvordan man modvirker de dårlige sider ved internettets sociale medier.

Der udkommer med jævne mellemrum bøger om dette emne, fx den mere praktisk orienterede LytPositive relationer, 2014 og den mere akademisk prægede Positive relationer, 2007Der udkommer med jævne mellemrum bøger om dette emne, fx den mere praktisk orienterede Lyt, 2014 og den mere akademisk prægede , 2007.


litteratursiden.dk

d. 6. apr. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 6. apr. 2016

En velunderbygget og værdifuld håndbog i at omgås hinanden. Giver en fin indsigt i de mekanismer, der er på spil i menneskelige relationer Socialpsykologen Per Schultz Jørgensen undersøger, hvordan vi...


Sygeplejersken

Årg. 116, nr. 11 (2016)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 116, nr. 11 (2016)


Weekendavisen

d. 11. mar. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 11. mar. 2016


Kristeligt dagblad

d. 4. mar. 2016

af

af

Henrik Wivel

d. 4. mar. 2016


Social kritik

Årg. 28, nr. 145 (2016)

af

af

Benny Lihme

Årg. 28, nr. 145 (2016)