Bøger / skønlitteratur / roman

Brabrand 8220 : en ung kvindes fortælling


Beskrivelse


Isra bor med sin tyrkiske familie i Gellerupparken. Familien blev hentet herop og forenet med faderen efter mange forhindringer. De vil meget gerne være en del af det danske samfund, men det er svært.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. okt. 2008

En beretning fra Gellerupparken, hvis målgruppe er lokalområdet samt fagpersoner med interesse for integration.

Forfatteren har selv boet i Gellerupparken i 13 år og sætter pris på området med de mange kulturer og nationaliteter. Det fortæller hun om på de første 30 sider som indledning til romanen. Især er hun optaget af den tyrkiske kultur, og gennem hovedpersonen, den unge pige Isra, formidler hun sin viden om emnet: æresbegreber, livet i familien, traditioner, kulturen, ægteskab, forventninger m.m. Isras familie stammer fra et fattigt område i Tyrkiet, og da den også inkluderer en handicappet søn, rejste faren til Danmark for at tjene penge. Resten af familien blev hentet til Danmark, men forinden måtte faren begå bigami og gifte sig for at opnå opholdstilladelse. Dette er rammen omkring en moderne ung, muslimsk piges liv, der som så mange andre navigerer mellem den danske og den tyrkiske kultur og klarer sig godt, selv om splittelsen altid er der som en klangbund. Bogen er ikke så sprogligt sikker.

Der er en del romaner for unge om integration i Danmark, men de er typisk mere problemorienterede end denne.

En sympatisk og fagligt beskrivende roman om integration med den tyrkisk/danske Isra i hovedrollen. Vi får troværdig og fin baggrundsviden om tyrkisk kultur og om grundvilkårene for en tyrkisk familie, der virkelig forsøger at blive en del af det danske samfund. Derimod kommmer man ikke ind under huden på Isra som person og romanfigur, og det er nok bogens problem som roman.