Gå til indholdBornholms bjerge : for naturelskere med og uden højdeskræk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

genre/form

guidesOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Guide til Bornholms højdepunkter. Med beskrivelser af naturområder og øens geologi, herunder vandreblokke, grotter, bautasten, sprækkedale, vandfald m.m.


Anmeldelser (1)


26. sep. 2018

En nem læselig og humoristisk bog om bornholmske naturseværdigheder. For voksne læsere.

I strid med bogens titel, så handler bogen ikke kun om Bornholms højdepunkter. Den handler i endnu højere grad om øens geologi, vandreblokke, grotter, bautasten, sprækkedale, vandfald, bautasten, oldtidshøje, naturområder, jernbaner m.m. Alt sammen noget som forfatteren selv har besøgt og giver sin personlige oplevelse af, kombineret med oplysninger, som han har studeret sig frem til. Illustreret med mange gamle og nye landkort og fotos af landskaber, sten, dyr , planter m.m. 2 sider med kilder og videre læsning. Register over steder, personer og emner.

Fortalt med humor, selvironi og sans for sjove detaljer. Bogens farvefotos er en stor variation af motiver, der er stemningsfulde, følger teksten godt, indeholder sjove detaljer og kan give læserne lyst til selv at gå på vandring.

Bornholms natur og højdepunkter er rigt beskrevet bl.a. i samme forfatters Danmarks bjerge


Turen går til Bornholm


Bornholm på kryds og tværs


, men i den nye bog er antallet af "bjerge" fordoblet. I de mere systematiske og mindre personligt skrevne bøger som fx Turen går til Bornholm og Bornholm på kryds og tværs findes også beskrevet mange af de samme ting. Men den nye bog medtager også ting, som ikke er beskrevet derBornholms natur og højdepunkter er rigt beskrevet bl.a. i samme forfatters Danmarks bjerge, men i den nye bog er antallet af "bjerge" fordoblet. I de mere systematiske og mindre personligt skrevne bøger som fx og Bornholm på kryds og tværs findes også beskrevet mange af de samme ting. Men den nye bog medtager også ting, som ikke er beskrevet derBornholms natur og højdepunkter er rigt beskrevet bl.a. i samme forfatters Danmarks bjerge, men i den nye bog er antallet af "bjerge" fordoblet. I de mere systematiske og mindre personligt skrevne bøger som fx Turen går til Bornholm og findes også beskrevet mange af de samme ting. Men den nye bog medtager også ting, som ikke er beskrevet derBornholms natur og højdepunkter er rigt beskrevet bl.a. i samme forfatters Danmarks bjerge, men i den nye bog er antallet af "bjerge" fordoblet. I de mere systematiske og mindre personligt skrevne bøger som fx Turen går til Bornholm og Bornholm på kryds og tværs findes også beskrevet mange af de samme ting. Men den nye bog medtager også ting, som ikke er beskrevet der.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2018