Bøger / faglitteratur / interviews

Borgerlige samtaler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
271 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
interviews, samtaler

Beskrivelse


Ti samtaler med konservative profiler om konservatismens værdier og menneskesyn. For alle med politisk interesse, der stikker dybere end hverdagens enkeltsager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 10. dec. 2021

Ti samtaler med konservative profiler om konservatismens værdier og menneskesyn. For alle med politisk interesse, der stikker dybere end hverdagens enkeltsager.

Forfatteren har benyttet en pludselig arbejdsfrihed til at få sat sit konservative livssyn under lup ved at opsøge konservative profiler med henblik på at blive klogere på, hvad der har bevæget dem til at vælge det konservative ståsted. Forfatterens drivkraft er, at hun mener, at det er skjult for mange, hvad borgerlighed og konservatisme egentlig er. Det er dybe samtaler om livsopfattelse og drivkræfter. De ti samtaler indrammes af den gamle nestor Per Stig Møller og formanden for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen. Imellem dem møder vi lokalpolitikeren, sognepræsten, forfatteren, forlagsdirektøren, juraprofessoren, journalisten, iværksætteren og en tidligere chefredaktør. Det er personlige samtaler, og forfatterens egne refleksioner træder tydeligt frem under og imellem samtalerne, der er præget at overvejelser om ansvar og social retfærdighed.

En velskrevet bog, hvor den politiske diskussion på befriende vis handler om holdninger og ikke blot om økonomiske trakasserier og traditionelle politiske slagsmål.

Konservatismens rødder89'erneDen borgerlige orden : nogle træk af den konservative tænkning leverer konservatismens tankegods. 89'erne : politiske visioner fra en borgerlig revolution og Den borgerlige orden : tanker om borgerlighed og kultur kan sammenlignes med denneKonservatismens rødder : nogle træk af den konservative tænkning leverer konservatismens tankegods. : politiske visioner fra en borgerlig revolution og Den borgerlige orden : tanker om borgerlighed og kultur kan sammenlignes med denneKonservatismens rødder : nogle træk af den konservative tænkning leverer konservatismens tankegods. 89'erne : politiske visioner fra en borgerlig revolution og : tanker om borgerlighed og kultur kan sammenlignes med denne.


Berlingske tidende

d. 6. dec. 2021

af

af

Esben Schjørring

d. 6. dec. 2021


Jyllands-posten

d. 18. dec. 2021

af

af

Mikael Jalving

d. 18. dec. 2021