Gå til indholdBomber over Danmark : vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (6)


24. sep. 2012

Denne titel er meget velegnet for læseren med interesse eller nysgerrighed omkring bombninger over Danmark under 2. verdenskrig. Endvidere kan den opgaveskrivende låner får stor gavn af bogen.

Det er en dokumentarisk bog, der beskriver de allieredes bombetogter over Danmark under 2. verdenskrig. Bogen er en revideret og bearbejdet genudgivelse af titlen Vestallierede luftangreb i Danmark under 2. verdenskrig der udkom i 1988. De tre forfattere der står bag, har virkeligt lavet deres research ned til mindste detalje, hvilket tydeligt mærkes og fornemmes. Som læser kan bogen læses på flere forskellige måder, som flyentuiast, som drengebogsspænding eller som historisk kendsgerning. Selve bogen er en ordentlig moppedreng på ikke mindre end 864 sider, der er udgivet som hardback kvalitet, med rigtig mange fotos.

Luftangreb over Danmark er før blevet beskrevet i flere titler fx Skudt ned over Danmark : 1949-45 : allierede flyvere satte livet på spil for vores frihed, 1998. Som jeg er inde på i beskrivelsen, så er dette en revideret og bearbejdet genudgivelse. Denne udgave er en smule kortere, og et udførligt engelsk resumé er undladt. Jeg mener dog stadig, at dette er en bog der er værd at investere i.

En meget spændende bog, der har en ufattelig detaljerigdom, og som fortæller en spændende historie. Jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger, og spår den nogle flotte udlån.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Sønderjyske årbøger

Af

Mogens Rostgaard Nissen

2013

Kristeligt dagblad

Af

Aage Trommer

d. 22. nov. 2012

Weekendavisen

Af

Claus Bundgaard Christensen

d. 26. okt. 2012

Sønderjysk månedsskrift

Af

Kf

2013, nr. 8

Flyvehistorisk tidsskrift

Af

Bjørn Hartmann-Madsen

2013, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2012