Gå til indholdBombemål Shellhuset og katastrofen ved Den Franske Skole


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Fortælling i ord og billeder om triumfen d. 21. marts 1945, da Royal Air Force-fly tilintetgjorde Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset i København - og om tragedien samme dag, hvor Den Franske Skole og et helt boligkvarter på Frederiksberg blev bombet ved en fejl


Anmeldelser (6)


9. mar. 2020

En gennemgang af luftangrebet på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København d. 21. marts 1945 og angrebets frygtelige menneskelige omkostninger. For læsere med interesse for besættelsen.

Bogen, der udgives i 75-året for angrebet, beskriver RAF's luftangreb på Shellhuset. Den er inddelt i seks kapitler, og tre af dem behandler angrebet direkte. De øvrige kapitler handler om angrebets kontekst, både før angrebet, med etableringen af Gestapo i 1933 samt den tyske besættelse af Danmark i april 1940, og efter, med krigens afslutning i maj 1945 og RAF's mindebesøg i København. Hvert kapitel afsluttes med en række billeder, hvoraf nogle ikke har været udgivet før, samt billedtekst. Bogen er i stort format.

En flot udgivelse, der holder, hvad den lover. Ingen ny viden eller nyfortolkning, men videreformidling af kendt stof. Christian Aagaard skriver indlevende og detaljerigt om angrebet på Shellhuset, samt optakten og efterlivet, i et sprog, hvor de fleste kan være med. Samtidig er det en effektiv samling fotos, bogen bringer, og man føler, at man både får billedarkiv og fortælling i ét samlet bind.

Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark


Den Franske Skole


Luftangreb!


og Den Franske Skole. I stilen er der også noget overlap med Luftangreb! om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark og . I stilen er der også noget overlap med Luftangreb! om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark og Den Franske Skole. I stilen er der også noget overlap med om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark og Den Franske Skole. I stilen er der også noget overlap med Luftangreb! om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944.

Lektørudtalelse

Af

Christian Hundebøl Høj

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 4. apr. 2020

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 24. mar. 2020

Information

Af

Niels Barfoed

d. 8. apr. 2020

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Hans Peter H. Michaelsen

2021-03-12

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2020-03-18


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Bog stor skrift

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020