Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Bogen om bålmad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

312 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Nicolai Tram(forfatter)

Eva Helbæk Tram(forfatter)
Genre og formopskrifter, kogebøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Opskrifter på bålmad, der svinger i sværhedsgrad fra det simple til det avancerede. Opskrifterne er inddelt i grønt, fisk & skaldyr, kød, sødt, brød og syltesager & andet. Med gennemgang af bålets processer, opbygning, grej og typer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jul. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 9. jul. 2019

Fyr op i bålet, for nu skal der laves bålmad. Bog med mange opskrifter fra snobrød til ganske avanceret bålmad. For alle der kan lide god mad og åben ild.

Her skal vi ned i gear, og lave mad på en rå, oprindelig og rustik måde over bål. Parret Trams mission er at få folk til sætte sig og se ind i flammerne og mærke sig selv. Og selvfølgelig lave lækker mad. Bogen indledes med en praktisk gennemgang af bålets processer, opbygning, grej og typer. Herefter følger en lang række opskrifter, der svinger i sværhedsgrad fra det simple til det avancerede, hvor koncentration, kontrol og held er nøgleord. Opskrifterne er inddelt i grønt, fisk, kød, sødt, brød og syltesager, og de enkelte opskrifter passer mange steder sammen. Nicolai Tram er tidligere gourmetkok og i tv-branchen. Eva Tram er gastronomisk skribent og fotograf. Fra de svenske skove driver de sammen et madorienteret produktionsselskab.

De to Trams har kreeret er kærlighedserklæring til bålets mad og magi. Bogens stil er humoristisk og uhøjtidelig. Opskrifterne er klare i mælet, og ledsages stedvist af små anekdoter og tips. Der er en rig og flot fotoside med både mad og stemningsbilleder. Der er tale om et mesterværk indenfor madlavning over ild, til glæde for især outdoorfolket, men også det mere traditionelle kogebogspublikum. Forvent at bogen kommer tilbage til biblioteket med røgduft.

Mad over bål- en inspirationsbog til mad i det fri er knap så omfangsrig og avanceret.Informationer og udgaver

2019

Bog

Nicolai Tram

Muusmann, 1. udgave

2019

Ebog

Nicolai Tram

Muusmann, 1. udgave