Gå til indholdBørnestrikket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

32 sider: ill. i farver ; 15 cm

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


14 opskrifter på tøj til børn, bl.a. bluser, ponchoer, veste og kjoler


Anmeldelser (1)


24. sep. 2010

Bøgerne henvender sig til unge mødre, der ønsker selv at strikke og hækle til deres små. Niveauet strækker sig fra begyndere til øvede.

Sys Fredens er produktiv og har efterhånden udgivet adskillige strikke- og hæklebøger. Flere i det lille pixiformat som disse to. De rummer hver 14 opskrifter. Hækleopskrifterne er til babyer fra nyfødt til ét år og strikkeopskrifterne til børn fra et halvt til seks år. Hver opskrift fylder ikke mere end et opslag. Modellerne er enkle og nuttede i naturfarver, dog med lidt mere knald på nogle af modellerne til de lidt større børn. Strikkebogen rummer bluser og bukser, polo og poncho, kjoler og hue med øreklapper. Hæklebogen futter, hagesmæk, sparkedragt, vest, jakke, kjoler, hue, svøb og kørepose. Bagest i begge findes en liste over garnkvaliteter og forkortelser. For strikke- og hækleteknik henviser forfatteren til sine to små Strikkeskole og Hækleskole.

Bøgerne lægger sig i strømmen af strikke- og hæklebøger, der er udkommet de seneste 6-7 år, men der er også stor efterspørgsel på dem, især nu hvor mange biblioteker har startet strikkecaféer. Især hæklebogen vil være kærkommen, da der ikke er helt så meget nyere hækling som strik på hylderne.

De to små bøger rummer flere rigtig søde modeller, som vil tiltale netop målgruppen af unge vordende mødre. I bibliotekssammenhæng er det dog lidt ærgerligt at bøgerne har dette format, der hurtigt kan forsvinde på hylderne. Men ingen tvivl om at de vil blive flittigt brugt.

Lektørudtalelse

Af

Laura Michelsen


Informationer og udgaver

Bog

2010