Bøger / skønlitteratur / digte

Bobler : digte 2016


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
75 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
digte
Originaludgave
2016

Beskrivelse


Digte med små og store betragtninger om hverdagslivet i et enkelt stemningsfuldt sprog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 23. jan. 2017

Digte med små og store betragtninger om hverdagslivet i et enkelt stemningsfuldt sprog. For alle med interesse for lyrik og hverdagsbetragtninger, man kan genkende og spejle sig i.

"Bobler" er bygget op af 45 digte i forskellige længder og udtryk. Alle digtene kredser dog på den ene eller anden måde om betragtninger af livet og naturen omkring digterjeget, og fremstår som afsluttede små fortællinger og stemningsbilleder. Fx "træerne nikkede til sig selv/ i vandets spejl/ løvet hang som hundreder/ af grønne lamper/ du lænede dig så let imod mig/ med duftende hår/ ordene vi hviskede lå allerede/ sprællende i sengen." I ni af digtene blander dyr som strudsen, leoparden, giraffen og pingvinen sig i hverdagen. Sidstnævnte står fx i vindueskarmen på badeværelset og tygger på en badehætte i digtet med titlen Pingvinen. Og i en lille håndfuld af digtene fortæller digterjeget små rejseberetninger fra Rom, Kyoto og Venedig. Sten Kaalø debuterede som digter i 1969 og har en lang række udgivelser bag sig.

Der er en smittende fortællebegejstring i Kaaløs digte tilsat eftertænksomhed, små opråb og en humoristisk tone. Sproget er ligefremt og uden de store armbevægelser.

"Bobler" lægger sig fint i forlængelse af Kaaløs seneste digtsamling Mens lyset vokserRulleteksterne. Andre relevante digte for læsere af "Bobler" kan være fx Rulleteksterne af Peter Poulsen eller digte af Benny Andersen"Bobler" lægger sig fint i forlængelse af Kaaløs seneste digtsamling Mens lyset vokser. Andre relevante digte for læsere af "Bobler" kan være fx af Peter Poulsen eller digte af Benny Andersen.


Kristeligt dagblad

d. 20. dec. 2016

af

af

Peter Stein Larsen

d. 20. dec. 2016