Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Blokken ved verdens ende

Del af UniversDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

262 sider

Udgivet

2022

Ophav
Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Dagny skal på ferie på en lille ø langt ude i havet for at besøge sin bedstemor, som hun aldrig har set. Intet bliver som Dagny havde forestillet sig. Der er vist lige en ting eller ti, Dagnys forældre har glemt at fortælle om farmor og øen. Sjov og anderledes bog for børn fra 12 år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jul. 2022

af

af

Henriette Olesen

d. 8. jul. 2022

Dagny skal på ferie på en lille ø langt ude i havet for at besøge sin bedstemor, som hun aldrig har set. Intet bliver som Dagny havde forestillet sig. Der er vist lige en ting eller ti, Dagnys forældre har glemt at fortælle om farmor og øen. Sjov og anderledes bog for børn fra 12 år.

Dagnys bedstemor kommer til skade, og nu skal hele familien op for at besøge og hjælpe hende. Dagny, hendes mor og hendes bror har aldrig mødt bedstemoren, og det viser sig hurtigt, at bedstemoren og øen hun bor på, ikke er som andre steder. Da de ankommer til øen, virker alle næsten sure og irriterede på dem. De skynder sig hjem til bedstemoren, og her bliver de bestemt heller ikke modtaget med åbne arme. Bedstemoren bor på en ø, hvor alle bidrager og bor samlet i Blokken. Der er intet overflødigt, og alt hvad man skal bruge, må man arbejde eller gøre sig fortjent til. Her er ingen internet, tv eller bare separate køleskabe, hvis man vil bruge strøm, må man selv cykle sig til det. Der er heller ikke ekstra plads til nogen, det skal man også gøre sig fortjent til. Intet på øen og i Blokken er gratis, og Dagny ankom med årets sidste færge.

Dette er en skøn, anderledes fortælling om en anden måde at leve på, og om at møde en anden kultur. Bogen skriver sig lige ind i verdensmålene, og har mange temaer som klima, overforbrug og levestandard, som læseren helt af sig selv kommer til at tænke over.

Andre bøger om klimakamp er Økodeller og svinestregerEn grøn verden


, af fagbøger kan anbefales En grøn verdenAndre bøger om klimakamp er Økodeller og svinestreger, af fagbøger kan anbefales .Informationer og udgaver

2022

Bog

Arndís Thórarinsdóttir

Carlsen, 1. udgave

2022

E-bog

Arndís Thórarinsdóttir

Carlsen, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Ann Hjort

Carlsen