Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodkongens datter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
187 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, fantasy, historiske romaner
Målgruppe

For 10-13-årige

Originaludgave
2020

Beskrivelse


Fantasy. Da Rane finder en magisk stav, sendes han med et tilbage til middelalderen og havner midt i en blodig krig. Kongedatteren Gunhild redder hans liv, og sammen indleder de en hævngerrig jagt på det stjålne Gunhildkors.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 25. maj 2020

Da Rane finder en magisk stav, sendes han tilbage til middelalderen og havner midt i en blodig krig. Kongedatteren Gunhild redder hans liv, og sammen indleder de en hæsblæsende og hævngerrig jagt på det stjålne Gunhildkors. Til 10-13-årige.

Rane kan ikke holde fingrene fra den mystiske stav med runer, som han finder i kælderen under Nationalmuseet. Staven sender ham tilbage til den tidlige middelalder, hvor han havner midt i krigen mellem konge-rivalerne Svend, Knud og Valdemar. Da Rane bliver involveret i tyveriet af et dyrebart kors, som tilhører kongedatteren Gunhild, går det op for ham, at hvis han skal tilbage til sin egen tid, skal historien på plads igen. Med hjælp fra Gunhild kommer Rane på sporet af korset, men det er slet ikke nok for Gunhild. 1. del i en serie, der tager udgangspunkt i genstande, der kan ses på Nationalmuseet. Med illustrationer.

At gøre Danmarkshistorien nærværende og interessant for børn er ikke en nem opgave, men det lykkedes til fulde med denne bog, der tager udgangspunkt i Gunhildkorset. Med et mix af fantasy, historie, action og lidt romantik har forfatteren skabt en ægte pageturner. Der vil være mange børn, der efter endt læsning vil forlange et besøg på Nationalmuseet for at se Gunhildkorset.

Der er en del børnebøger, der også foregår middelalderen fx 1219Helgi Daner og Helgi Daner, men ingen der helt på samme måde udvider fiktionenDer er en del børnebøger, der også foregår middelalderen fx 1219 og , men ingen der helt på samme måde udvider fiktionen.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 6 (2020)