Gå til indholdBlodets lov : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

308 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Året er 1061 og Svend Estridsøn er stadig konge i Danmark. På borgen Ræveborch funderer Jekkel Storch over borgens fremtid. Skal han gifte sig igen? Skal hans søn Emmel arve og hvad skal der ske med den genfundne datter Gretti? Jekkel må træffe en beslutning, men ikke uden først, at more sig på de andres bekostning


Anmeldelser (2)


30. okt. 2012

Til dem, der holder af historiske fortællinger og læsere af seriens En saga fra Danmark på Svend Estridsøns tid øvrige bind.

Blodets lov er femte del af krønikken om kong Svend Estridsøn og hans tid, der startede med Vibens skrig i 2008. Denne bog drejer sig om Jekkel Storch og den brogede skare omkring ham. Persongalleriet tæller blandt andet Jekkels hjemvendte datter Gretti, hendes rejseledsagere dværgen Gola Borra og munken Horestus, der alle kommer til at spille en rolle i dramaet om Ræveborchs og ikke mindst Jekkels fremtid. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt selvom en del af personerne går igen. Beskrivelsen af datidens Jylland virker vel researchet og sproget flyder fint, mens de lange fyldige dialoger godt kan virke en smule overfladiske og flere gange bremser handlingen unødvendigt.

Kan sammenlignes med den øvrige del af serien, hvoraf dette er næstsidste bind, og den omfangsrige Danmarkskrønike Slægten. Martin Jensens mange historiske romaner er også en oplagt sammenligning, sprogligt er disse dog på et højere niveau end denne serie.

Blodets lov er fortsat god historiefortælling, selvom selve plottet ikke er seriens stærkeste. Billederne fra den jyske middelalder er overbevisende, men dialogerne har en tendens til at blive for lange og dermed sinke handlingen unødigt.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 27. nov. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Ebog

2013

Lydbog (net)

2013

Punktskrift

2013

Bog

2012