Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Blind flugt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

244 sider

Udgivet

2006

Ophav

Desmond Bagley(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

1971


Beskrivelse


Den tidligere professionelle agent, skotten Alan Stewart, er blevet tvunget til at påtage sig endnu en, tilsyneladende let, opgave i Island, men både engelske, russiske og amerikanske agenter er indblandet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2006

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 3. mar. 2006

Bagley var en af 1970'ernes mest læste spændingsforfattere med en mængde titler af noget svingende kvalitet. Bogen er et uændret optryk af Blind flugt med den tidl. engelske agent Alan Stewart fra 1972. Alan bliver af sin forhadte fhv. chef Slade tvunget til at aflevere en kurerpakke i Island. Opgaven er tilsyneladende enkel, men pludselig bliver han overfaldet og står helt uventet med et lig. Mistanken om at være lokket i en fælde breder sig, da han yderligere observerer at blive skygget. Sammen med den skønne handlekraftige islandske Elin går nu en hæsblæsende dramatisk jagt med spioner og kontraspioner gennem det barske islandske landskab forfulgt af amerikanere, englændere og russere. Det går efterhånden op for Alan, at Slade må være dobbeltagent. Men hvem er ven, hvem er nu fjende, og hvad er der i pakken? Det hele slutter i et dramatisk blodigt opgør i en hytte i ødemarken, hvor Elin og Alan på et hængende hår undgår at blive likvideret af russerne og Slade. De to får, som det sig hør og bør, så hinanden og flytter til Alans gods i det skotske højland. Bogen har en noget endimensional personskildring, men koldkrigsplottet er godt skruet sammen og velfungerende på egne præmisser. Efter min mening er romanen en af Bagleys mest spændende og underholdende. Den hører så absolut til i den bedste del af genrens mellemvare og var for mig bestemt værd at genlæse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 18. dec. 2018

Bagley er en dreven spændingsforfatter, og lånerne er som bekendt meget begejstrede for ham. Handlingen i denne agentroman er henlagt til Island, som B. synes at have et godt kendskab til.Historien er fortalt i jegform af en skotte, og det romantiske indslag er hans islandske pige. Der er tempo og action over Blind flugt, og den islandske natur spiller en vigtig rolle. Vor helt,Alan Stewart, har megen glæde af sin arvede, skotske dolk, og allerede på første side står han med liget af en modstander. Alan er Udi. professionel agent og er blevet tvunget til at påtage sigendnu en tilsyneladende let - opgave. Både engelske, russiske og am. agenter er indblandet. Bagley lægger ikke skjul på agentverdenens kynisme. Et tiltalende træk ved bogen er dens glimt af humor.En publikumstræffer! Denne nye Lademann-serie byder på hæderlig papir- og trykkvalitet.


Politiken

d. 30. jun. 1984

af

af

Harald Mogensen

d. 30. jun. 1984Informationer og udgaver

2006

Bog

Desmond Bagley

Aschehoug

1983

Bog

Desmond Bagley

Lademann Bestsellers, Ladem.best.

1972

Bog

Desmond Bagley

Lademann

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Søren Elung Jensen

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Søren Elung Jensen

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2018

E-bog

Desmond Bagley

Lindhardt og Ringhof

1980

Lydbog (bånd)

indlæser: \Jørgen Weel\

Statens Bibliotek og Trykkeri for Blinde

©1990

Lydbog (bånd)

indlæser: Søren Elung Jensen

Den grimme Ælling

2004

Lydbog (online)

indlæser: Jørgen Weel

Danmarks Blindebibliotek