Bøger / faglitteratur

Blandt kriminelle muslimer : en psykologs erfaringer fra Københavns Kommune


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sine erfaringer som psykolog på København Kommunes sikrede institution for kriminelle unge, hvor syv ud af ti er muslimer. Hverdagen med dem beskrives samt terapiforløb, hvor han forsøgte at hjælpe de unge til at håndtere deres vrede. Han pålægger religion og kultur skylden for mange unge muslimers kriminalitet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 18. feb. 2009

Bogens erklærede målgruppe er alle der arbejder med emnet: Offentligt ansatte, journalister, politikere osv. Men alle med interesse for emnet kan læse med.

Forfatteren er autoriseret psykolog (f. 1976) og tidligere ansat ved den sikrede institution for kriminelle unge i København, Sønderbro. Siden december 2008 indtrådt i Østerbro Lokalråd for Dansk Folkeparti. Nærværende debatbog bygger på hans erfaringer gennem 3 år med ca. 150 af de kriminelle unge med muslimsk baggrund. Han kritiserer kommunen for ikke at skabe resultater i integrationen. Hovedbudskabet er at beskrive den særlige muslimske og kulturelle baggrund. Den er ifølge bogen fundamentalt anderledes end den danske, fx hvad angår familiebaggrund, opdragelsesmetoder, synet på vrede og offermentalitet, følelsesliv, individualisme kontra kollektivisme osv. Bogen generaliserer de kriminelle til det muslimske samfund i al almindelighed. Bogen bruger tal plukket fra officielle statistikker og undersøgelser. Endelig fremlægger bogen nogle behandlingsforløb og løsningsmodeller. Den er bredt forståelig og skrevet i jeg-form.

Der er udkommet en del bøger om integrationsproblemer. Dog få skrevet af fagpersoner.

Engageret fagperson fremlægger sine personlige erfaringer i en debatterende form. Bogen har allerede skabt debat i medierne.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 24 (2009)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 126, nr. 24 (2009)


Jyllands-posten

d. 25. feb. 2009

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 25. feb. 2009


Weekendavisen

d. 6. mar. 2009

af

af

Frede Vestergaard

d. 6. mar. 2009


Social kritik

Årg. 22, nr. 121 (2010)

af

af

Benny Lihme

Årg. 22, nr. 121 (2010)