Gå til indholdBlændværk : en Alex King-thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

455 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. Nogle rigmænd myrdes. Adfærdsforskeren Alex King hjælper politiet i en sag, der hastigt udvikler sig. Og samtidig bliver en journalist sat til at skrive en noget speciel biografi, som viser sig at have forbindelse til morderne


Anmeldelser (2)


9. sep. 2013

Bogen bevæger sig i grænselandet mellem krimi og thriller, og vil således tiltrække en stor målgruppe, og det fortjener denne fine debutroman af adfærdsforskeren Thomas Erikson.

Hovedpersonen i Blændværk er Alex King, der som forfatteren selv, er adfærdsforsker. Da en rigmand myrdes under et af Kings foredrag, kastes King ind i politiets opklaringsarbejde, hvor han hurtigt får et godt øje til den kvindelige efterforsker Nina. Da endnu en rigmand myrdes begynder der at tegne sig et billede af en meget kompliceret sag, og samtidig følger vi journalisten Fredric, der siger ja til at skrive en biografi om/for en mand, der viser sig at være en af Sveriges mest hårdkogte kriminelle. Det hele hænger sammen på en spidsfindig måde og forfatteren formår at inddrage spændende elementer fra adfærdsforskningen og samtidig skaber han en hovedperson, som er et forfriskende pust på krimi/thriller-scenen. Sproget er enkelt, og der klippes fint mellem de mange handlingstråde, mens Stockholm fungerer som en udmærket kulisse. Romanen bliver dog en anelse forhastet hen imod slutningen, hvor de mange tråde skal samles. Der er indtil videre udkommet tre romaner, og en fjerde er på vej, i Alex King-serien, hvoraf Blændværk er den første som er oversat til dansk.

Minder om en krimi som Blodrus af Thomas Enger, hvor der ligeledes er plads til fine psykologiske portrætter.

Effektiv debutroman, der kombinerer krimi- og thrillergenren med spændende aspekter fra adfærdspsykologien.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2013-09-23


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2013

Ebog

2013