Gå til indholdBlackhawk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Psykologisk spændingsroman om de to rangers, Blackhawk og Keagan, i den canadiske ødemark, i kamp mod vejret, nogle morderiske indianere og tiden, da Blackhawk er blevet smittet med hundegalskab


Anmeldelser (8)


24. jan. 2018

Et sted i den canadiske ødemark, hvor sneen og kulden har lukket ned for alt. En ranger, Blackhawk, bides af en kanin. En kanin, der har rabies, og nu er gode råd dyre. En hårdkogt overlevelses thriller tilsat drama og et smukt sprog.

Blackhawk og Keagan er to rangers i den canadiske ødemark. De hjælper mennesker i nød, men da Blackhawk bides af en rabiesinficeret kanin, er det pludselig de to rangers, der har brug for hjælp. Men det voldsomme vejr, og nogle morderiske indianer, gør kapløbet mod tiden noget besværligt. Romanen afsluttes med et efterord af Janus Andersen om Grete Roulunds forfatterskab. Oprindeligt udgivet i 1982.

Fornem genudgivelse af Roulunds fremragende debutroman fra 1982. Klaustrofobisk, intens, barsk og meget nærværende. Sproget er enkelt og effektivt, nærmest med en genklang af Hemmingway. Flere steder krydser Roulund grænsen mellem drama, thriller og gys og det gør hun på fornemste vis. Den simple, og meget intense handling, fyldt med deadlines og dramatik, er krydret med fine passager fra Blackhawk og Keagans fortid og det giver fortællingen en form for tør og nøgtern sentimentalitet. En bog som alle genrefans bør læse, Roulund skriver med en sjælden intensitet.

Hovedværket i Roulunds forfatterskab er Setans porte


Som en ond drøm


, hvor gys også møder drama, og i forhold til sneen og isolationen, kunne man læse Stephen Kings Som en ond drømHovedværket i Roulunds forfatterskab er Setans porte, hvor gys også møder drama, og i forhold til sneen og isolationen, kunne man læse Stephen Kings Hovedværket i Roulunds forfatterskab er Setans porte, hvor gys også møder drama, og i forhold til sneen og isolationen, kunne man læse Stephen Kings Som en ond drøm.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

18. dec. 2018

Isolerede i den canadiske ødemark, uden forbindelse med omverdenen p.g.a. radiosvigt, sidder 2 mænd fanget i en hytte, den ene inficeret med rabies, efter at være blevet bidt af en syg kanin.I korte intense kapitler skildrer G.R. udviklingen i sygdomsforløbet, beskriver sprogligt veloplagt den uhygge, desperation, håbløshed der breder sig efterhånden som sygdommen giver sig flere ogflere udslag, og hjælpen lader vente på sig. Den klaustrofobiske indelukkethed, den psykologiske spænding mellem de 2 mænd, den fandenivoldske dødsmærkede, og den bange og rystede overlevende,tegnes klart op, og hundegalskabens indvirkning skildres til de sidste voldelige, skrækindjagende detaljer. Efter sin overraskende sikre novellédebut sidste år med samlingen Verdito, kommer G.R.her med sin første roman, med samme forbløffende sikkerhed og autoritet i menneske- og miljøskildring.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Just

Aalborg stiftstidende

Af

HO

1982-03-19

Jydske tidende

Af

Lone Henningsen

1982-03-27

Jyllands-posten

Af

Henning Ipsen

1982-03-19

Fyens stiftstidende

Af

Aase Holmquist

1982-03-23

Politiken

Af

Annelise Schønnemann

1982-04-06

Weekendavisen

Af

Lars-Henrik Jensen

1982-06-04


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

1993

Bog

©1982

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2004

Ebog

2016

Lydbog (bånd)

1990

Lydbog (bånd)

1985