Bøger / faglitteratur til børn

Bjørne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2010

af

af

Inge Lykke

d. 2. aug. 2010

Til børn fra 11 år, som er interesseret i store farlige dyr. Selvstændig fritidslæsning.

På forsiden er et stort gabende bjørnehoved. Det fortæller meget om bogens indhold. Det farlige, det voldsomme temperament, det enormt stærke, de kraftfulde jægere med de enorme, "klobesatte" poter, er nogle af de ord, som bruges til at beskrive bjørnenes levevis. Der er fokus på størrelse, vægt, styrke, tænder og kraftfulde lemmer. Desuden kan hanbjørne være kannibaler. De kan dræbe og æde en rivaliserende han, og de kan finde på at æde deres egne unger. Der fortælles om bjørne i alle klimazoner fra hele verden. Hvor de lever er vist på et verdenskort. Tekst og flotte farvefotos fylder lige meget på hver side. Meget indbydende layout, hvor tekst og fotos supplerer hinanden godt. Bagerst et dobbeltopslag med fakta og rekorder.

Der er mange bøger på hylden om bjørne. I forhold til tidligere udgaver kan denne bogs layout fremhæves. Flotte fotos i dyrenes egne omgivelser.

Er man fascineret af disse store bjørne, giver bogen en fin introduktion til emnet. Ønsker man mere viden om en af arterne, kan man bruge litteraturlisten og webadresserne bag i bogen.Informationer og udgaver