Bøger / faglitteratur til børn

Bjerge


Beskrivelse


Om bjerges dannelse, bjergfolk, myter, dyre- og planteliv, bjergbestigning før og nu, bjergsport, ulykker m.m. Mange illustrationer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2001

af

af

Bo Knudsen

d. 15. okt. 2001

Indbydende bladrefagbog. I serien Flachs fakta er der nu kommet godt tyve bd. Yderligere over tyve bd. udkom, da serien hed Høst viden. Så serien, der emnemæssigt kommer vidt omkring, er velkendt, ligesom Dorling Kindersley-stilen generelt er det, med de klare, fritskårne fotos og næsten udelukkende billedtekst. Indholdet er godt blandet, for alle emner omkring bjerge i hele verden skal med. Fra bjerges dannelse og placering over vejrforhold, dyreliv, befolkning, både nuværende og historisk, religioner, myter og legender, byggeri, dyrkning og industri, transport, bjergbestigning, klatreteknik, redningsvæsen, bjergsportsgrene og ulykker til miljø. Man bliver helt forpustet. Bogen er sjov og interessant at bladre i med sine mange facts og fine ill. Udover det er jeg ikke sikker på, hvad bogen kan bruges til, men det er jo også i sig selv nok. Fuldt udbytte af teksten får man først fra ca. 12-13-årsalderen. Forlaget har tidligere lavet en bog, der minder lidt om denne, Folk i bjerge (98/08), men udover den er der ikke nogen sammenlignelige titler.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2001

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 15. okt. 2001

En meget omfattende, informationsmættet og veltilrettelagt fagbog. På 27 opslag gennemgår bogen et bredt spektrum af emner med relation til bjerge. Bjergenes dannelse, bjergfolk, myter, dyre- og planteliv, bjergbestigning før og nu, bjergsport, ulykker og meget mere. Som de øvrige titler i serien Flachs fakta består de enkelte opslag af en forholdsvis kort brødtekst og mange gode illustrationer med en tilhørende temmelig omfattende tekst - her hentes hovedparten af informationerne om stort og småt. Opslagenes layout er afvekslende og inspirerende - man får lyst til at læse. Bag i bogen findes et omhyggeligt og absolut nødvendigt stikordsregister. Bogen vil uden tvivl give bladreoplevelser allerede fra 4.-5. klasse, men bogens potentiale vil først fuldt kunne udnyttes fra 8. klasse hvor den med fordel kan benyttes til emne- eller projektarbejde. Vi har enkelte titler om bjerge, f.eks. Jens Hviids Bjerge (1998) og Richard Platts Mount Everest (2000), men de er ikke nær så omfattende.



Informationer og udgaver